Magazin

Turčin zatvorio glavu u metalni kavez da bi prestao sa pušenjem, a ključ dao ženi (FOTO)

ibrahim 1
Foto: DHA

Koliko ste puta u životu pokušali da ostavite cigarete, ali se vaša zavisnost vraćala poput bumeranga slamajući vaš karakter, ispuštajući ga niz liticu propalih, a nekada toliko čvrstih odluka?

Jedan Turčin pokušao je da prestane sa pušenjem na zaista jedinstven i vrlo neobičan način. On je konstruisao metalni kavez, poput onog koji koristimo za papagaje i kanarince, stavio ga na glavu u očajničkom pokušaju da zauzda svoju strast.

Poznate su nam sprave pod nazivom pojas nevinosti kojima su muškarci pokušavali da čuvaju svoje žene tokom srednjeg veka, a zanimljivo je da pojedini izveštaji američke vojske sa Bliskog istoka svedoče o njihovom korišćenju na ovom prostoru i tokom dvadesetog veka.

ibrahim 3
Foto: Hurriyet / YT

Nije nemoguće da je upravo pojas nevinosti poslužio Ibrahimu Judželu kao inspiracija da napravi svojevrsni nepušački pojas. Prema informacijama koje se mogu pronaći na internetu Ibrahim je pušio oko dve pakle dnevno od svoje šesnaeste godine, a kada je shvatio da ne može svojevoljno i olako da ostavi duvan potegao je za drastčnijim merama.

Njegova žena jedina ima ključ od kaveza i vratanca se otvaraju isključivo tokom obroka koje mu servira i nadgleda ga da slučajno ne zapali jednu posle ručka.

ibrahim 2
Foto: FB

Njegova priča ubrzo je postala viralna na internetu i raznim društvenim mrežama.

Zapravo, Ibrahima je smrt oca, koji je preminuo od raka pluća, naterala da donese jednu ovakvu odluku. Nekoliko puta je pokušavao, a kada je shvatio da mu to predstavlja preveliki zalogaj, posegao je za srednjovekovnom strategijom.

ibrahim no cage
Foto: Hurriyet / YT

Iako je porodica u početku bila skeptična prema ovoj ideji, ubrzo su podržali njegovu odluku. Takođe, i susedi su se nakon par dana navikli da vide svog dragog komšiju sa kavezom na glavi kako ispraća decu u lokalnu školu.

Neobičan i kratak život Harisa Pućurice – dečaka kome je vuk bio čovek, a čovek vuk

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

480 Shares
480 Shares
Share via
Copy link