Beograd Magazin

U stanu na Karaburmi drži pse koje ne izvodi napolje i baca mačiće sa terase

print
Foto: Printscreen Google maps

Stanari ulice Garsije Lorke 2v na Karaburmi već duži vremenski period imaju problem sa jednom komšinicom koja stanuje na petom spratu.

Naime, ona godinama u svom stanu drži pse koje prema njihovim rečima ne izvodi napolje, a lavež, grebanje i smrad smetaju njenim komšijama.

Komšiluk navodi da je situacija svakim danom sve gora, a od početka godine na adresu Sekretarijata za poslove komunalne milicije stiglo je 13 njihovih prijava.

Upravnik zgrade Aleksandar Pavlović u ime stambene zajednice, ali i stanari pojedinačno, obraćali su se i tražili pomoć i rešavanje ove neprijatne situacije. Dobijali su odgovore da je nadležnost na drugoj adresi ili da stanarku sa petog sprata nisu zatekli kod kuće pa nisu mogli dalje da reaguju i porazgovaraju sa njom.

Stanari višespratnice na Karaburmi su očajni, jer niko nema sluha za njihov problem.

Životinje su kao u kavezu, reaguju, vlasnica ih ne izvodi u šetnju, a stanari se plaše da će nekoga izujedati na hodniku ukoliko izlete nekako iz stana.

Najgore noću

Brojna su i potresna svedočenja komšiluka.

– Noću zavijaju, grebu, počela je da ih pušta na terasu. Pre par dana bili smo svedoci kad je bacila mače sa terase. Donela ga je preko dana i ceo dan je bilo na suncu. Uveče ga je jednostavno bacila, sišla do ulaza i htela da ga vrati u stan. Nas nekoliko je videlo ovu scenu, sprečili smo je da životinju vrati u stan – ispričao je jedan od komšija.

– Nekoliko komšinica mi je reklo da su ispred njenih vrata par puta videle krv – dodaje on.

U Sekretarijatu za poslove komunalne milicije potvrdili su da su do sada dobili tačno 13 prijava ovim povodom.

Nije kod kuće

Komunalni policajci nisu imali uspeha u pronalaženju žene koju komšije uporno prijavljuju.

– Tokom izlaska na teren komunalni milicionari su zaticali ono što je bilo navedeno u prijavama. Oni nisu uspeli da stupe u kontakt sa ženom koju su prijavljivali. Šest predmeta je prosleđeno i Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, Upravi za veterinu, Sekretarijatu za inspekcijske poslove i Komunalnoj inspekciji opštine Palilula, kako bi i oni preduzeli mere iz svoje nadležnosti – rekli su u Sekretarijatu.

Prema rečima Aleksandra Pavlovića, iako su slali dopise, konkretan odgovor nisu dobili. Kako je rekao, kada se bilo ko od nadležnih pojavi, ona im ne otvori vrata i sve se završi na tome da je “nisu zatekli kod kuće”.

Reagovao i Centar za socijalni rad

U Centru za socijalni rad su potvrdili da su pokušali da intervenišu.

– U više navrata smo odlazili na vrata žene koja remeti komunalni red, ali naši radnici nikog nisu zatekli na ovoj adresi. Uputili smo molbe i nadležnim zdravstvenim institucijama kako bi se utvrdio njen zdravstveni status, a potom se preduzele adekvatne mere – rekli su u Centru za socijalni rad.

Izvor: Novosti.rs

Fini komšiluk solitera na Voždovcu: Poštovani narkomani, molimo vas da ne bacate špriceve kroz prozor

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
25 Shares
Share via
Copy link