Beograd Magazin

Žitelji Karaburme traže hapšenje sudije koji je oslobodio Stefanovog ubicu

protest karaburma
Printscreen

Građani Karaburme i danas su nastavili protest zbog pogibje devetogodišnjeg Stefana kojeg je automobilom na pešačkom prelazu usmrtio vozač Lazar Galić. Iako je Galiću juče određen pritvor do 30 dana, žitelji i komšije zahtevaju da se uhapsi i sudija koji je prethodno pustio osumnjičenog da se brani sa slobode.

Okupljeni na današnjem skupu poručuju da se neće skloniti sa blokirane ulice sve dok nadležni ne uhapse sudiju, a ministarka pravde Maja Popović oglasila se juče pozdravivši odluku Prvog osnovnog suda da liši Lazara Galića slobode dok je u toku trajanje postupka.

Građani se već treći dan nalaze na mestu gde je Stefan nastradao i njihov protest za sada je dao pozitivne rezultate.

Mediji prenose da je Lazar Galić od ranije poznat policiji i da ima opširan dosije zbog prethodnih krivičnih dela. Galić je navodno još 2007. godine bio kažnjen sa šest meseci zatvora, od čega tri uslovno, zbog obljube maloletnog lica, a iste godine je osuđen i na 10 meseci, uslovno tri godine, zbog neplaćanja troškova izdržavanja za lice koje je po zakonu dužan da izdržava.

Nakon toga presude su krenule da se ređaju jedna za drugom, piše Mondo. Dobio je 11 meseci zatvora, uslovno četiri godine, zatim devet meseci zatvora, a potom još osam. On je 2014. godine, osuđen zbog nasilničkog ponašanja na godinu robije, uslovno na pet godina.

Potom sledi šest meseci zatvora zbog ugrožavanja javnog saobraćaja, pa dogodine novčana kazna od 60.000 dinara, a dve godine kasnije, ovaj put u Subotici, dva meseca kućnog zatvora sa nanogicom. Za sve to vreme navodno je još šest puta je prekršajno kažnjavan.

Zaista je pitanje kako je sudija za prethodni postupak procenila da je moguće dati Galiću mogućnost da se brani sa slobode.

Protesti u Beogradu zbog vozača koji je usmrtio dečaka na Karaburmi pa pušten na slobodu

OGLAS

PARTNERI SAJTA


7.7K Shares
7.7K Shares
Share via
Copy link