os-dusko-radovic-novi-sad
Novi Sad Magazin

Metalna kapija pala na prvaka u školi u Novom Sadu, lekari se bore za njegov život

U Osnovnoj školi „Duško Radović“ u Novom Sadu na učenika prvog razreda pala je metalna kapija. Dečak je zadobio teške povrede i lekari se bore za njegov život.

Kako se nezvanično saznaje, đak prvak je zadobio frakturu lobanje i trenutno se nalazi u Dečijoj bolnici, a u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, prenosi Mondo.

Potvrđeno je da je do ovog incidenta došlo oko 11 časova kada je lekarska ekipa te medicinske ustanove intervenisala na terenu.

„Naša lekarska ekipa zatekla je u dvorištu škole dete na koje je pala kapija i tom prilikom mu zadala povrede glave. Dete je zbrinuto na licu mesta i sa teškim telesnim povredama u nestabilnom stanju je prevezen na Odeljenje hirurgije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine“, rečeno je u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

U Institutu za zaštitu dece i omladine Vojvodine potvrđeno je da se kod njih nalazi šestogodišnji dečak sa teškim telesnim povredama opasnim po život.

„Dečak je zadobio teške telesne povrede glave koje su opasne po život. Na sreću on je stabilno i trenutno se nalazi u operacionoj sali ali uskoro očekujemo da će biti prebačen u Odeljenje intenzivne nege na dečijoj hirurgiji“, rečeno je za ’’Blic’’ u Institutu za zaštitu dece i omladine gde nisu želeli da kalkulišu prognozama o oporavku nesrećnog dečaka.

O čitavom slučaju obaveštena je Gradska uprava za obrazovanje koja vrši vandredni nadzor u školi i policija koja je obavila uviđaj na licu mesta.

Gradska uprava za obrazovanje preduzela je sve mere iz svoje nadležnosti kako bi prikupila neophodne informacije u vezi sa nesrećnim slučajem i utvrdila sve okolnosti koje su dovele do povređivanja učenika te će nakon toga odlučiti da li postoji osnov za pokretanje bilo kakvog postupka.

Prema nezvaničnim informacijama do incidenta je došlo kada se nekoliko mališana penjalo na metalnu kapiju u školi koja je pod teretom popustila i pala na nesrećnog dečaka.

Svečano otvaranje novoizgrađene škole „Duško Radović“ bilo je pompezno najavljeno pre samo godina. Svečano su je otvorili gradonačelnik i pomoćnih ministra prosvete, a gradska uprava za obrazovanje je dala zeeno svetlo za tehnički prijem. O kvalitetu radova očigledno nije vođeno računa.

Uskoro opširnije…

Deo splava sa novosadskim maturantima potopljen, zamalo izbegnuta tragedija

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

206 Shares
206 Shares
Share via
Copy link