Magazin

Kanađani protestuju, kamiondžije iz Srbije im peku prase (VIDEO)

kanada-kamioni-otava
Foto: REUTERS/Patrick Doyle/File Photo

Već nekoliko dana u Kanadi traju protesti besnih kamiondžija, koji su nezadovoljni odlukom vlasti da zatraže obaveznu vakcinaciju za sve koji prelaze granicu, ili desetodnevni karantin ukoliko vozači nisu vakcinisani.

Dok je premijer izmešten na sigurnu lokaciju, a ulice prepune demonstranata, Srbi su pronašli način da iskoriste vreme.

Snimci objavljeni na društvenim mrežama prikazuju Srbe koji ispred zgrade kanadskog parlamenta peku prase, dok su i srpske zastave istaknute na njihovim vozilima.

Preko srpske i kanadske zastave napisano je „Freedom fighters“, odnosno „borci za slobodu“, što je jedan od slogana protesta.

 

Posted by Sinisa Medesi on Saturday, January 29, 2022

Kanadski vozači kamiona su u Otavu stigli za vikend i obećali da neće napustiti grad sve dok ne dođe do promene mera koje, kako ističu, njima otežavaju da rade posao.

Organizatori tvrde da se radi o mirnom protestu, dok je policija u svakom momentu spremna da reaguje ukoliko za tim bude bilo potrebe.

U međuvremenu, kanadski premijer Džastin Trudo izmešten je na sigurnu lokaciju zbog opasnosti po njega i njegovu porodicu.

Trenutno niko ne zna gde se tačno nalazi, ali pretpostavlja se da je reč o Sjedinjenim Američkim Državama.

Protest pod nazivom „Konvoj slobode“ organizovan je zbog odluke o obaveznoj vakcinaciji za vozače kamiona koji prelaze američko-kanadsku granicu.

Prema ovoj odredbi, svi nevakcinisani kanadski vozači koji prijeđu granicu moraju pri povratku u zemlju da provedu deset dana u karantinu.

Srpske kamiondžije u prvom redu „Konvoja slobode“ u Kanadi (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

42 Shares
Share via
Copy link