Lifestyle Magazin

Zgode i nezgode domaćih kamiondžija koji su postali prave zvezde YouTube-a (VIDEO)

Sve više profesionalčnih vozača sa prostora bivše Jugoslavije odlučuje se za odlazak u inostranstvo. U pitanju je izuzetno naporan posao, ali ima onih koji su pronašli način kako da prekrate duge svakodnevne putešestvije i učine ih zanimljivijim.

Ovi maštoviti vozači snimaju svoje dogodovštine sa puta i kače ih na popularni video servis You Tube.

Na svojim kanalima ovi vozači Jutjuberi se trude i da pomažu mlađim i neiskusnijim kolegama u različitim situacijama “na drumu”, a neki od njih prevazilaze broj prikaza čak i TV zvezda, tinejdžerskih idola i javnih ličnosti, piše Blic.

Ovo su samo neki od najpopularnijih kamiondžija na poznatoj društvenoj mreži.

Kamion King

“Kamion King” je kanal vozača sa naših prostora koji svoj posao radi u Sjedinjenim Američkim Državama. Ima skoro 80.000 pratilaca, a nalog na Jutjubu aktivan je od 2007. godine. Do sada su njegovi snimci prikazani 17,3 miliona puta, a pojedini imaju i više od 300.000 prikaza.

Pored Jutjuba, ima i nalog na Instagramu gde ga prati 26 hiljada ljudi, a aktivan je i na Fejsbuku.

Na svom Jutjub kanalu predstavlja kamione, daje savete za održavanje, ali i kako da upalite kamion kad ostanete bez akumulatora. Takođe, predlaže i kako da u kamionu skuvate jeftin obrok za manje od 10 dolara.

Vozeći se sa njim gledaoci mu često postavljaju pitanja o životu u SAD, modelima rada kamiondžija i snalaženju tokom vožnje kroz celu Severnu Ameriku.

Truck Driver

“Truck Driver” ima 4,5 hiljada pratilaca na Jutjubu, a pojedini klipovi prikazani su više od 10 hiljada puta.

Kao i većina njegovih kolega, kaže da je njegov kanal namenjen svima koji počinju da voze kamion, jer želi da podeli svoje iskustvo u ovom poslu.

Njegovi pratioci mogu da saznaju kako se prelazi granica, kako se roluje cirada na šleperu, ali i koliko hrane poneti na put i koju karticu za internet koristi kada je na putu u inostranstvu.

Ex-Yu Truck Driver

“Ex-Yu Truck Driver” ima više od 3.000 pratilaca i na Jutjubu je od januara 2017. a kako sam kaže, kanal je prvenstveno edukativnog karaktera, namenjen kao pomoć kolegama koji su tek počeli da rade ovu vrstu posla, svima kojima je pomoć potrebna, a takođe “i svima kojima je zanimljivo gledanje ovakvog sadržaja”.

Aktivan je i na Fejsbuku gde u grupi postavlja fotografije i lokacije zanimljivih mesta na kojima se nalazi i razne korisne snimke o parkiranju, utovaru i istovaru, zimskoj vožnji…

Jedan od zanimljivijih klipova je iz serijala “Parola snađi se”, gde objašnjava kako se snaći i “napraviti kafu i ručak u nedođiji”.

Kamion na putu

Među relativno novijim Jutjuberima je i nalog “Kamion na putu”, koji je “na mreži” od decembra 2018. godine, a do sada ovaj kanal ima 18 hiljada pratilaca i više od 2,5 miliona prikaza.

Ovaj kamiondžija iz Bosne i Hercegovine prenosi svoja iskustva o vožnji kroz Italiju, upozorava na početničke greške, ali i kakve su sve malverzacije moguće sa tahografom.

Svojim pratiocima predstavlja i kako izgleda dostava pod pratnjom, kao i šta se sve zanimljivo dešava na “petak trinaesti”.

Čoda podelio 90.000 dinara ljudima da plate račune i pokazao bolju stranu jutjubera

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
438 Shares
438 Shares
Share via
Copy link