leto-more
pixabay.com
Lifestyle

Kako se brzo rashladiti?

Predstavljamo vam trikove koji će vam pomoći da se brzo rashladite i bez klime. Topli dani su stigli, a uz ove savete neće više biti kuvanja u stanu bez klime.

leto-sesir
pixabay.com

Postoje ljudi koji u Srbiji još uvek izbegavaju klimu, zbog struje ili zato što se plaše da će ih boleti glava ili vrat. Ukoliko ni vi nemate klimu mi vam preporučujemo ove trikove koji vam neće napraviti trošak, a od njih vas neće ni glava boleti.

Ustnite ranije i rashladite prostoriju, napravite promaju. Prvo hladan tuš, a onda losijon koji ste držali u frižideru. Voda u spreju vam takođe može biti od pomoći kada ste u prostoriji bez klime. Naravno da i ventilator može biti korstan u ovakvim uslovima. Bilo bi bolje da imate dva ventilatora, a postoji još jedan trik. Ostavite 5 flašica vode, do pola napunjenih u zamrzivaču, izvadite ih kada se voda zaledi i postavite ih ispred ventlatora. Na ovaj način ćete stvarno dobiti hladan vazduh u prostoriji. Umesto zaleđene vode može poslužiti i hladna voda u činiji.

mojito_koktel

Ukoliko vam je još uvek toplo i imate utisak da vam se pod usijao uzmite džoger u ruke i operite pod ledenom vodom. Isto možete uraditi i sa terasom, a možete i prozore prebrisati ledenom vodom. Dobre stare prostirke za zamračivanje su uvek pomagale tokom letnjeg perioda. Isključite aparate u kući, barem one koji vam nisu neophodni, jer oni dodatno greju. Izbegavajte uključivanje rerne i mikrotalasne.

leto-voda
pixabay.com

Zamenite pamuk lanenom i svilenom garderobom, čak vam i svilena posteljna može biti dobra ideja i obavezno izbacite sve tepihe iz stana.  Ono što će vas i vaše telo rashladiti jeste napitak od tri sastojka vode, krastavaca i nane. Ubacite svežu nanu i seckane krastavce u vodu i stavite u frižider. Kada se rashladi ovaj napitak će vas brzo osvežiti.

Uz ove trikove, redovno tuširanje, dosta tečnosti, voća i povrća ni život bez klime nije više tako strašan.

Više o letnjim trendovima

 

Luftika
Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow