Putovanja

Kako preživeti povratak na posao nakon letovanja

Da li vam je poznat onaj loš osećaj kada se nakon deset dana na moru vratite u svoju sumornu kancelariju? Zvuk talasa zamenjuje fotokopir mašina, nema više sunčanja i izležavanja, kod kuće vas ne čeka spremljen ručak i promenjena posteljina, i nema više nošenja lagane letnje obuće.

Mnogi se nakon povratka sa odmora osećaju depresivno i teško im je da se vrate u svakodnevnu rutinu. Broj razvoda, i otkaza u ovom periodu je najveći. Evo kako da se na najbolji način izborite sa postodmorskim stresom.

godisnji_odmor_stres

Plan

Ako ste pre odlaska na odmor, sve dobro isplanirali, niste se nervirali na odmoru. Ovo će vam pomoći da kada se vratite na posao, imate samo pozitivna sećanaja koja vas vežu za odmor, da budete puni energije i da na drugačiji način gledate svoj život.

Prisećanje i pričanje

Psiholozi kažu da prisećanje na lepe trenutke sa odmora, i pričanje o njima, donosi i pozitivno razmišljanje u sadašnjosti. Pogledajte fotoalbum sa putovanja, ili klipove koje ste napravili, i na trenutak ćete se vratiti na to prelepo ostrvo na kojem ste bili.

odmor

Kreiranje

Kreirajte odmor u svom umu svakog dana! Ne postoji lepše mesto na svetu od onog kojeg vi možete da kreirate sami za sebe. Zavalite se u fotelju, zažmurite i na nekoliko trenutaka zamislite svoj savršen odmor. Može pomoći i ako držite kartu za avion na svom radnom stolu, neku lepu fotografiju, ako obučete svilenu košulju koju ste kupili u Turskoj ili ako planirate naredni odmor. Istraživanja kažu da vaš odlazak na odmor može koristiti i drugim kolegama koji nisu nigde bili, jer možete sa njima da podelite svoja pozitivna osećanja.

godisnji_odmor_stres

Bilo kako bilo, ne dajte sebi da vas svakodnevni poslovi iscrpe i da se sa tugom sećate odmora. Razmišljajte pozitivno, setite se svih lepih trenutaka, i sa nestrpljenjem čekajte sledeći odmor.

Izvor: Nytimes

Pročitajte više lifestyle tema

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

32 Shares
Share via
Copy link