Lifestyle Top 10

Kako odabrati kupaći kostim prema građi i obliku tela?

Leto je i uveliko planirate godišnji odmor, pregledate i isprobavate haljinice, kupaće kostime i ostale letnje krpice. A onda vam padne na pamet da ponedeljak od kada ćete početi da trenirate i vodite računa o ishrani nikada nije došao. Dišite duboko, ne paničite i pogledajte koji model kupaćeg kostima odgovara vašoj građi. Saznajte koji način da istaknete atribute a sakrijete nedostatke, ili pak viškove. Mi smo ovaj put zavirili u rafove DDG Fashion i pronašli ono što odgovara za različite oblike tela.

Male grudi

kupaci-kostim-za-male-grudi

Smatrajte se pravim srećnicama, vašoj građi dobro stoji skoro svaki model kupaćeg kostima. Ne morate da razmišljate o dodatnoj podršci, običan top gornji deo kupaćeg ili samo trouglići oivičeni drugom bojom su odličan izbor. Ukoliko želite da vaš dekolte bude naglašen i bujniji, možete poneti otvoreniji gornji deo kupaćeg kostima. To mogu da budu modeli sa printom i detaljima u vidu karnerića ili jednodelni kupaći sa dubokim V izrezom. Jer, verovali ili ne, bolje stoji damama sa manjim poprsjem.

Atletska, dečačka građa

kupaci-za-atletsku-gradju

Ono o čemu vi ne morate da brinete su proporcije. Ukoliko želite da postignete privid oblina nosite izrezane modele, monokini i dvodelni kupaći kostimi sa što dubljim donjim delom. Štraftice su poželjne kao i karnerići na gornjem delu kupaćeg kostima.

Problematična zona oko stomaka

kupaci-za-pojas-oko-struka

Ukoliko imate građu koja podseća na jabuku, odnosno sve vam je skoncentrisano oko stomaka, za vas su idealni tankini sa visokim strukom. A ukoliko vam je problematičan donji deo stomaka, za vas su retro modeli kupaćih kostima koji su sada veoma popularni. Modeli sa ukrštanjem oko struka takođe odgovaraju vašem obliku tela.

Velike grudi

kupaci-kostim-za-velike-grudi

Ukoliko ste obdareni u predelu grudi birajte modele kupaćih kostima koji pružaju dobru potporu za grudi. Široke bretele, čija dužina može da se podešava su takođe siguran izbor, a ukoliko želite da istaknete dekolte birajte korpe sa punjenjem. Izbegavajte nabore i karnere kako bi skrenuli akcenat sa grudi, ukoliko to želite.

Izražene butine i kukovi

kupaci-za-izrazene-butine-kukove

Za ovakav tip građe najbolje je da birate bikinije sa smelim printom gore kako bi skrenuli akcenat sa donjeg dela tela i napravili ravnotežu. Nikako ne birajte donje delove koji su kao sportski šorc jer će vam još više skratiti figuru i naglasiti ono što ne želite. Takođe birajte modele sa blagim ivicama koji se ne usecaju, po mogućnosti da se donji deo vezuje i podešava.

Potražite i najzgodnije aksesoare za plažu

Milica Popić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

162 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap