Lifestyle Magazin

Jednostavan trik pomoći će vam da lako očistite roštilj pred prvomajski uranak

rostilj

Roštilj i druženje zvuče zabavno, ali vam čišćenje zvuči kao prava muka? Ne mora biti tako, samo sledite ovih par saveta.

Praznik rada mnogi iskoriste za uživanje na otvorenom, druženje i roštiljanje s prijateljima i porodicom. Kao i inače nakon zabave sledi manje zabavan deo kad ga treba očistiti, a fleke su često tvrdokorne. Ali s ovih nekoliko jednostavnih saveta s roštilja će skliznuti i one najtvrdoglavije, piše Express.

Nakon pečenja je dobro što pre sastrugati ostatke hrane dok je roštilj još topao, a za to je najbolje koristiti četku specijalizovanu za čišćenje roštilja.

Kad se rešetke ohlade, možete početi s čišćenjem, ali važno je znati i da različiti roštilji mogu zahtevati različite metode čišćenja, pa pre nego što krenete na posao u uputstvima proizvođača proverite zahteva li neki poseban tretman, prenosi večernji.hr.

U svakom slučaju stručnjaci upozoravaju da se na roštilju nikako ne koristite jako abrazivna sredstva koja mogu oštetiti premaz, a mnogi za njegovo čišćenje savetuju lagano abrazivnu sodu bikarbonu pomešanu s vodom u pastu.

Nakon njenog nanošenja dobro isperite celu površinu roštilja i prebrišite krpom od mikrovlakana kako biste sprečili nastanak tragova od vode.

Roštilj možete očistiti i tako da mu delove natopite u vruću vodu s tečnosti za pranje sudova i tako ih ostavite neko vreme.

Nakon toga delove izvadite i istrljajte žičanim sunđerčićem, ali pritom pripazite da to radite pažljivo. Očistite sve delove i dobro osušite krpom ili na vazduhu.

Plata za roštilj majstora u jednom gradu u komšiluku i do 3.200 €

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link