Film

Kako je Robert de Niro prodavao paradajz na niškoj pijaci

Američki glumac, producent i reditelj, jedna od najvećih holivudskih zvezda i dvostruki oskarovac, Robert de Niro brao je paradajz u selu Čokot kod Niša i prodavao ga na niškoj pijaci.

Međutim, ovu neobičnu ulogu nećete naći u njegovoj izuzetnoj filmografiji iz prostog razloga što nije reč o filmu, već o stvarnom životu, piše B92.

Neobični stranac na izlazu iz Niša

Naime, pre nego što je postao protagonista u kultnim filmovima poput „Taksiste“, „Kuma“, „Lovca na jelene“ ili „Dvadesetog veka“, De Niro je uživao u avanturama i putovanjima. Sredinom šezdesetih godina putovao je Evropom da bi se na putu za Bliski istok nekoliko dana zadržao u dolini Južne Morave.

Vremešne Nišlije pamte da je u sumrak jednog letnjeg dana 1967. godine, na izlazu iz Niša zaustavio seljaka sa zaprežnim kolima.

Nisu se razumeli, ali je Radovan Đokić shvatio da stranac traži prenoćište. Poveo ga je kući i umesto u seniku, kako je neznanac tražio, uveo ga u kuću i primio kao najdražeg gosta.

Štaviše, sutradan ga je, na rastanku, ispratio sa tek ispečenom pogačom i nekoliko kriški sira. Da mu se nađu.

Čistio štalu, išao u baštu…

De Niro ovaj susret nije zaboravio, kao ni njegov domaćin. Lako su se prepoznali kada je naredne godine došao, ovoga puta u folksvagenu nemačkih registracija.

U selu Čokot zadržao se tri dana radeći isto što i drugi seljani: išao u baštu, brao paradajz i paprike, čistio štalu… Štaviše, svojom folcikom je prevozio robu svog domaćina na nišku pijacu, zajedno s njim stajao i prodavao.

U međuvremenu, život ga je daleko odveo, postao je megazvezda i jedan od najpoznatijih ljudi u svetu. U susretu sa tadašnjim srpskim predsednikom, pre desetak godina, izjavio je da se i sam pomalo oseća Srbinom. Ovu izjavu s ponosom su preneli svi srpski mediji, ali ju je malo ko razumeo. Osim možda žitelja niškog sela Čokot.

Holivudski glumci koji su brutalno loše progovorili na srpskom (VIDEO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

248 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap