Film Magazin

De Niro je prodavao paradajz na niškoj pijaci, ćerki je dao ime po reci Drini i obožava Srbiju

Američka glumica Elizabet Olsen naišla je na oštre kritike u srpskoj javnosti posle skandaloznih izjava tokom jednog tv gostovanja, kada je rekla da “Srbija postoji tek 13 godina”, da su “Srbi ljudi bez manira”, kao i da “oni nemaju ništa svoje”.

U odbranu Srbije i srpskog naroda stale su neke od svetski poznatih faca kao što je britanski glumac Džon Čalis, zvezda serije “Mućke”, popularni “Bojsi”.

Naravno on nije jedini strani glumac koji voli Srbiju.

Malo je poznato i da je velika holivudska faca Robert De Niro veliki ljubitelj naše zemlje, za koju ga vezuje i nekoliko zanimljivih priča.

De Niro je ponosni otac šetoro dece, a najstariju ćerku usvojio je dok je bio u srećnom braku sa bivšom suprugom Dijanom Abot. Drina de Niro ima 49 godina, takođe je glumica, a malo je poznato da joj je glumac dao ime po reci Drini, što je navedeno i u njenoj biografiji na sajtu IMDB.

U svojim intervjuima neretko je pričao da se emotivno i moralno već dugo lično oseća kao Srbin, a želja mu je da snimi istorijski film o Srbiji. Još kao student Robert de Niro je putovao po Srbiji i proveo nekoliko nezaboravnih dana sa seljacima u jednom šumadijskom selu. Ćerku je nazvao Drina i zbog toga jer mu je supruga u vreme trudnoće čitala roman “Na Drini ćuprija”.

De Niro je još 1967. godine kao autostoper posetio tadašnju Jugoslaviju, a na izlasku iz Niša zaustavio je seljaka iz Čokota, Radovana Đokića. Jedan Nišlija prevodio je meštaninu ono što je De Niro pričao, te se ispostavilo da mladi, tada još nepoznati stranac, traži prenoćište.

Đokić ga je smestio u svoj automobil i srdačno ga ugostio u svojoj kući, u kojoj je glumac i prenoćio. Sutradan su ga ispratili na put spakovavši mu pogaču i sir kako ne bi ostao gladan.

Godinu dana kasnije, leta 1968. u Čokotu se pojavio automobil marke “Folksvagen” sa nemačkim registarskim oznakama. Ispostavilo se da je za volanom bio niko drugi do isti momak koji je u mesto došao prošle godine. Ovog puta je ostao tri dana, a zajedno sa svojim domaćinom brao je paradajz, vozio povrće na nišku pijacu i zajedno sa njim prodavao.

Iz Čokota je krenuo za Grčku, ali je na benzinskoj pumpi između Niša i Leskovca primio autostopera koji mu je ukrao novčanik. Zbog toga se vratio, a Đokić mu je dao novac za put, zbog čega mu je Robert u znak zahvalnosti ponudio kameru, što je meštanin odbio.

Od tada je prošlo mnogo godina. Đokići iz Čokota videli su Roberta na filmskom platnu i shvatili da su zapravo u gostima imali veliku zvezdu.

U međuvremenu je De Niro pročitao roman “Na Drini ćuprija”, te ćerki dao ime Drena. Mediji pišu i da je često angažovao dadilje iz Srbije, a godinama je za njega u obezbeđenju radio čovek koji je takođe Srbin.

Naklonost prema Srbima krunisana je prijateljstvom sa Novakom Đokovićem.

“Pitaju me zašto volim Srbe? Ko zna, možda imam neke pretke iz Srbije, pa zbog toga”, rekao je jednom prilikom slavni glumac De Niro.

Izvor: Mondo

Robert de Niro: Srbima je naneta velika nepravda

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

133 Shares
133 Shares
Share via
Copy link