Magazin

Mama otkrila kako izgleda porođaj u Norveškoj: “Ovde je kao hotelu, a ne u bolnici” (VIDEO)

beba-mama

Život u Skandinaviji za mnoge predstavlja ideal koji nama nikada neće biti dostižan. Tu se pre svega misli na odličan životni standard, ali i brigu o građanima uz odličan socijalni i zdravstveni program.

U Danskoj, Finskoj, Švedskoj i Norveškoj ljudi su najzadovoljniji svojim životima, između ostalog zbog podrške koju dobijaju kao budući i novopečeni roditelji.

Hane Felers jedna je od majki koje su doživele porođaj u Norveškoj, a svoje iskustvo podelila je na Jutjubu.

Vodenjak joj je pukao dok je njen suprug bio na drugom kraju sveta, ali nije morao da brine što nije uz nju jer je znao da je u sigurnim rukama.

– U bolnici u kojoj sam bila čim uđete kroz vrata i prijavite se s leve strane, odmah pored ulaza su prodavnice sa svim i svačim – od pizze do čokolade, igračaka, cveća i poklona. Liftom onda idete gore na sprat gdje se nalazi hotel porodilište. Tu je hodnik s prostorijama za sestre koje su tu ako vam bilo šta treba, a dobijete i ključ karticu kao u pravom hotelu – ispričala je.

Oduševila se i sobama u kojima se nalazi veliki bračni krevet, televizor, telefon i kolevka za bebu, dok su u kupaonicama prostrane tuš-kabine, prenosi Index.

Iz snimka je vidljivo da je i očevima dopušteno da budu uz suprugu i novorođenu bebu. Hanein suprug stigao je dan nakon što se porodila pa ga je snimila kako drema u njihovom bolničkom krevetu.

Hane naglašava i kako su porodiljama medicinske sestre dostupne 24 sata za sve što im je potrebno. Hvali i hranu.

Konzumirala je čokoladno mleko, kafu, sok od jabuke, a nakon porođaja dobila je ukusan hranjivi obrok neophodan za povratak snage porodilje.

– Porođaj u Norveškoj je najbolje iskustvo koje sam doživela – zaključila je.

Anesteziolog 7 puta ubadao epidural, pa rekao ‘Šta da radim, ne ide‘”: Srpkinja o porođaju u Norveškoj

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link