Uncategorized

Kako i gde biti štreber u Novom Sadu?

Izgleda da se i to konačno desilo- štreberi su pobedili! U poslednje vreme, u gotovo svim oblastima, ono što se ranije smatralo underground, nepopularnim ili bar podsmešljivim vidovima zabave, dobija široku publiku. Ljudi su rešili da prihvate svog unutrašnjeg štrebera i pokažu ga svima. Evo nekoliko mesta gde Novosađani mogu da urade isto:

Gilda igrača

Udruženje posvećeno ljubiteljima savremenih društvenih igara, uglavom inspirisanih epskom i naučnom fantastikom. Udruženje prati svetska dešavanja u ovoj oblasti, pa tako organizuje tematske turnire, obeležava „svetske dane“ posvećene pojedinačnim franšizama ili igrama i uopšte pruža priliku ljudima sličnih interesovanja da se okupe i geek-outuju zajedno.  Mogu se naći u pasažu u Zmaj Jovinoj 22 (i na fejsbuku).
gejmeri-novisad-igrice

Novosadski klub ljubitelja stripa

Upravo ono po čemu i nosi naziv, udruženje za razmenu, kolekcionarstvo i beskrajne debate o grafičkim romanima. Posebna draž ovog udružena je što više pažnje posvećuje prevodima i stripovima srpskih autora, dok su slična udruženja najčešće odustala od takvih poduhvata i pristala da ovu svoju strast moraju ispratiti na engleskom. Udruženje je do nedavno imalo kancelariju u ulici Kralja Aleksandra, ali sada je u potrazi za prostorom pa postoji samo na internetu.

ljubitelji-stripova-bane-kerac

Valhala

Verovatno najpoznatiji gejming klub, zadužen za sve (naučno) fantastično je Valhala u Kosančić Ivana (i još uvek bez prigodnog sajta). Klub uvek ima najnovije društvene i kompjuterske igre, ali i predavanja, karaoke, koncerte, razmenu stripova, razmenu kolekconarskih predmeta i uopšte sve što jedan ovakav klub može da ima.

Photon Tide

Započeo je kao neformalna grupa fanova Star Treka u Novom Sadu, a vremenom je i formalno postao nevladina organizacija, a potom i najveća platforma za okupljanje Trekija u Srbiji. Organizovali su prvu Star Trek konvenciju, na kojoj je gošća bila Denis Krozbi, glumica iz TNG dela Zvezdanih staza. Photon Tide postoji na internetu, a članovi se okupljaju neformalno.

Na kraju, da li ste znali da je udruženje ljubitelja Ratova zvezda iz Srbije, osnovano upravo u Novom Sadu? Ovo udruženje, nalik na svoje parnjake iz celog sveta, posvećeno je obožavanju svega što sa Ratovima zvezda ima veze ( uz naravno izuzetak trilogije prednastavaka).

Gde je zapelo u novosadskoj dejting sceni?

 

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
14 Shares
Share via
Copy link