Film Magazin

Kako danas izgledaju glumci filma “Lajanje na zvezde”: Jedna lepotica oduzima dah (VIDEO)

lajanje na zvezde film
Printscreen/Youtube/Srbija bre

“Lajanje na zvezde” film ekranizovan po knjizi Milovana Vitezovića sredinom 1998. godine, postao je kultan u domaćoj kinematografiji, a danas teško da ćete pronaći osobu koja ne zna ko su Filozof, Danica, Tupa, Belmondo i ostala ekipa.Zapažene uloge u ovom filmskom ostvarenju imali su Dragan Mićanović, Nataša Tapušković, Nikola Đuričko, Isidora Minić i mnogi drugi.

Od snimanja filma prošle su 24 godine, a pojedini glumci se uopšte nisu promenili. Mnoge i dalje gledamo na malim ekranima i predstavama, a neki su skoro pa izašli iz sveta glume.

Zanosna Francuskinja i dalje oduzima dah

Alena Stavreva poznata je po ulozi profesorke francuskom u istoimenom filmu. Ona je tada imala 29 godina.

Nije aktivna u svetu kinematografije kao ranije, a jednu od poslednjih uloga odigrala je pre nekoliko godina u filmu “Automat” sa ni manje ni više nego Antonijom Banderasom.

Stavreva je imala i manju ulogu u filmu “Podzemlje”, dok privatni život uspešno krije od očiju javnosti. Glumica Stavreva za Srbe ima samo reči hvale, govoreći da su “divni, srdačni ljudi, sa sjajnim smislom za humor”.

Dragan Milanović (Mihajlo Filozof)

Jedan od najšarmantnijih domaćih glumaca Dragan Mićanović rođen je 1970. u Loznici. Sa glumicom Anom Sofrenović ima dve ćerke, od kojih je jedna rođena iste godine kad je i snimljen film „Lajanje na zvezde“. Ovaj višestruko nagrađivani glumac i dalje ume da nosi dečački fazon, pa mu na prvi pogled ne biste ni dali 46 godina.

Dragan Jovanović (profesor fizičkog)

Ako bilo koga pitate ko su mu omiljeni domaći glumci, nema šanse da se među prvih pet ne nađe Gagi Jovanović. Filmski i pozorišni glumac je rođen 1965. u Beogradu. U srećnom je braku sa Brankom Pujić, sa kojom ima ćerku.

Nikola Đuričko (Tupa)

Glumac karakterističnog prezimena rođen je u Beogradu 1974. Igrao je u brojnim filmovima, a dijapazon njegovih uloga je zaista sjajan. Popularan je i među mlađom generacijom, a nema ko nije upoznat sa rečenicom „Pij, Tupo, pij“. U braku je od 2002. godine sa Ljiljanom Nešić sa kojom ima dvoje dece.

Isidora Minić (Milena Koheza)

Nagrađivana glumica Isidora Minić ćerka je srpskog slikara Baneta Minića i glumice Nede Spasojević. Rođena je 1973. u Beogradu, a pored raznih uloga u televizijskim serijama i filmovima, Isidora je stalni član Ateljea 212 od 1998. godine.

U sestru Vesne Pešić bila zaljubljena većina beogradskih mladića, sećamo je se kao Olge iz “Pozorišta u kući”

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
10 Shares
Share via
Copy link