Beograd Magazin

Kada već njih nije, nas je sramota Turističke organizacije Beograda

Iako je, prema rečima nadležnih, interesovanje turista za naš glavni grad najveće u skorijoj istoriji, Turistička organizacija Beograda (TOB) žestoko je omanula u odnosima sa javnošću.

Društvenim mrežama je počeo da se širi skrinšot jako neumesnog, nepismenog i, za jedan zvanični nalog, potpuno neprimerenog komentara koji je, navodno, stigao sa zvaničnog Twitter naloga Turističke organizacije Beograda (slika levo). Uvereni da je u pitanju fotošop, jer čak ni Srbija nije baš tolika banana država da dozvoli ovakav skandal, otišli smo na njihov Twitter da proverimo šta se tu zapravo dešava.

I imali smo šta da vidimo – ne samo da je komentar zaista tu, već nije jedini tog tipa.

Sve je počelo pre nekoliko dana, kada je TOB rešila da se pohvali slikama nove pevajuće fontane na Slaviji. Album sa slikama je izazvao dosta komentara, a među njima se našao i jedna stranac koji se iskreno oduševio time kako fontana izgleda. Na njegov komentar je, pre nego što je osoba iz TOB Twitter tima uspela da odgovori, odgovorio neko drugi, postavljajući sliku jadnog stanja u kom nam se nalaze bolnice uz komentar da je ovo fontana od 1,8 miliona evra u zemlji u kojoj mnoge bolnice uopšte nemaju novca.

tobMajstoru koji radi Twitter za TOB se taj komentar nije svideo, pa je rešio (ili rešila) da odgovori prostačkim tonom.

“How cheap can you get?”, zapitala se Turistička organizacija Beograda.

Pored toga što je u pitanju ekstremno neprimeren komentar, tviteraši su primetili i da je dosta nebulozan – jer se zapravo kaže “How low can you get”. Ali, dobro, to je Turistička organizacija Beograda, nije kao da bi trebalo da znaju engleski.

Nakon ovakvog komentara, ljudi su se logično zapitali kako je, pobogu, moguće da jedan grad koji stremi tome da postane turistički centar na nivou Berlina i Pariza, dozvoli sebi ovakvu komunikaciju i to sa zvaničnog naloga?

I dobili su odgovor. Odgovor koji se sad širi mrežama brzinom požara.

tob1“Budi te ljubazni te vi i onaj o kome govorite svoje pubescentske ispade pravite na privatnom nalozima pa nećemo odgovarati sa službenog”, piše TOB.

Ovom komentaru bukvalno samo fali “poyyy” na kraju, pa da budemo uvereni da je neko hakovao TW nalog TOB-a i pokušava da im naruši teškom mukom stečen ugled nepismenim, nevaspitanim i nebuloznim komentarima. Međutim, budući da komentar tu visi već danima, a niko niti je reagovao, niti ga je obrisao, prilično smo sigurno da ovo nije delo hakera, već genijalca koji vodi nalog.

A pošto osobi koja je ovo napisala očigledno, pored obrazovanja, fali i obraza – evo, mi se stidimo u njeno ime.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

267 Shares
267 Shares
Share via
Copy link