Magazin

Jutros je Zagreb pogodio jak zemljotres, dete u kritičnom stanju

Zemljotres u Zagrebu

Zemljotres jačine oko 5,3 pogodio je jutros u 6.23 Zagreb, a zatim je usledilo nekoliko slabijih potresa koji su izazvali štete na zgradama.

Evropski mediteranski seizmološki centar objavio je da je epicentar prvog zabeleženog potresa bio sedam kilometara severno od Zagreba, šest kilometara jugoistočno od Kašine na dubini od deset kilometara.

Zemljotres Zagreb - smrskan automobil
Foto: AP Photo/Filip Horvat

Edit 10:42h: Iako je agencija Hina prethodno javila da je prva žrtva zemljotresa u Zagrebu petnaestogoišnje dete, tamošnji mediji javljaju da je dete živo, ali u kritičnom stanju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske poručili su da ljudi izađu napolje, da ne budu u grupama zbog opasnosti od korona virusa i da čekaju uputstva seizmologa. Takođe, građani su zamoljeni da zatvore plinske ventile u stanovima.

Žene sa bebama na ulicama Zagreba
Foto: Twitter

Od jačine potresa srušene su fasade zgrada, u stanovima su popucali zidovi, a u pojedinim gradskim zonama nema vode ni struje.

Zagreb zemljotres
Foto: Twitter

U zemljotresu je oštećen i toranj zagrebačke katedrale. Srpska pravoslavna crkva saopštila je da je oštećena Saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg na Cvetnom trgu, među sveštenicima i članovima njihovih porodica nema povređenih.

Potres se osetio i u okolnim zemljama – Mađarskoj, Sloveniji, Austriji.

Izvor:Beta, N1, Insajder

Hrvatski portal ishvalio gradić u Srbiji na fenomenalan način, momentalno smo poželeli da ga posetimo

PARTNERI SAJTA


179 Shares
179 Shares
Share via
Copy link