Lifestyle Svet

Još jedna država blokirala TikTok, iako ima 33 miliona korisnika

Apliakcija TikTok zvanično je zabranjena u Pakistanu, nakon što je Visoki sud te zemlje doneo ovakvu odluku.

Popularna video aplikacija više nije dostupna na mobilnim uređajima u zemlji nakon što su regulatori izdali naredbu da joj se „odmah“ blokira pristup.

Pakistanska uprava za telekomunikacije saopštila je da je zabranila TikTok nakon što je sud u Pešavaru zatražio uklanjanje platforme, prenosi CNN.

U presudi piše da TikTok „promoviše vulgarnost u društvu“, a ostaće zabranjen sve dok ne počnu da sarađuju sa pakistanskim vlastima na uklanjanju sadržaja koji one smatraju za „nepoželjan i nepristojan“.

I ranije je TikTok imao problema sa čelnicima ove azijske države, a Pakistan je čak uveo i zakon kojim može da cenzuriše sadržaj na društvenim mrežama. Zahvaljujući tom nedavno donetom zakonu, „sve kompanije moraju da uklone sadržaj koji preti integritetu i bezbednosti Pakistana“.

Platforma je prvi put blokirana prošlog oktobra, nakon što su je vlasti sadržaj označile kao „nemoralan“ i „nepristojan“.

Zabrana je trajala kratko, jer su obećali da će ukloniti sav sadržaj koji se smatra nepristojnim, što se, očito, nije desilo.

Prema podacima iz februara, TikTok u Pakistanu koristi oko 33 miliona ljudi.

Nakon smrti desetogodišnje devojčice TikTok zabranjen za mlađe od 13. Ko će ih sprečiti da napišu da imaju 17?

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


88 Shares
Share via
Copy link