Magazin

Nakon smrti desetogodišnje devojčice TikTok zabranjen za mlađe od 13. Ko će ih sprečiti da napišu da imaju 17?

Kineska platforma za postavljanje video snimaka je danas blokirala pristup deci ispod 13 godina na aplikaciji TikTok i koristiće veštačku inteligenciju da potvrdi godište korisnika, nakon nedavne smrti desetogodišnje devojčice iz Palerma koja je izvršila samoubistvo vešanjem u Blekaut (onesvesćivanje) izazovu.

Nadzorno telo Italije će proceniti efikasnost mera koje je objavio TikTok, prenela je ANSA.

Nakon smrti devojčice 21. januara, usledio je slučaj žene (48) iz Sirakuze na Siciliji, koja je ispitana zbog navodnog podstrekivanja na samoubistvo postavljanjem video snimka na TikToku, na kojem se vide muškarac i žena kako obmotavaju lepljivu traku oko usta i nosa, u još jednom Blekaut izazovu

Istražitelji su, u međuvremenu, proširili istragu povodom smrti devojčice iz Palerma, postavljajući pitanja Fejsbuku i Instagramu kako je bilo moguće da otvori naloge na njihovim platformama.

Fejsbuk je poručio da će potpuno sarađivati sa istražiteljima, a što se tiče uticajne TikTokerke iz Sirakuze, policija je otkrila da je postavila još snimaka, uz pomoć kojih je došla do 730.000 pratilaca raznih uzrasta.

Oni prate oko 20 opasnih izazova, uključujući udisanje kreme kroz nos, zatvaranje očiju klještama i inscenirano lomljenje ruke loncem za kuvanje.

Sve izazove je izvela žena iz Sirakuze, a svi njeni video snimci su uklonjeni, pišu Novosti.

Desetogodišnjak obešen u Rakovici bio žrtva bizarne Tiktok ‘igre’?

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

57 Shares
Share via
Copy link