Novi Sad

Joland Korora dobitnica Februarske nagrade Novog Sada

joland-korora-2

Predsednica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Joland Korora dobitnica je Februarske nagrade Novog Sada.

Osim nagrade, golubice, Korora je dobila i novčanu nagradu nagradu koja iznosi 130.000 dinara.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije predsednica NURDOR-a podnele su Nataša Stefanović i Marija Baškal, a u obrazloženju je navedeno da je Joland Korora žena koja se celim svojim bićem uključila u brigu za najosetljiviju kategoriju društva, za naše najmlađe sugrađane koji vode svakodnevnu borbu za život.

Srcem, dušom i svim mogućim sredstvima, svesrdnu podršku u tome pruža im upravo i ponajviše Joland Korora, sa velikom “armijom” volontera NURDOR-a, kaže se između ostalog u inicijativi i dodaje da ova hrabra “armija” svakodnevno čini sve kako bi naši najmlađi sugrađani prevazišli najokrutniju bolest kroz igru i smeh da ni ne pomisle kakvu životnu bitku vode iz dana u dan.

Veliki trud, hrabrost i istrajnost, omogućili su da danas u našoj zemlji postoji pet roditeljskih kuća gde postoje pedijatrijsko-onkološka odeljenja, tri u Beogradu i po jedna u Novom Sadu i Nišu, a ova hrabra žena sa svojim divnim volonterima pruža psihološku podršku i osnaženje, koja je svakako potrebna, navodi se u inicijativi.

U radu Joland Korore su brojne akcije i preko 5.000 sati volonterskog rada, koji je obavljala pored svog redovnog posla na fakultetu.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Deka poklonio vikendicu na Fruškoj gori deci oboleloj od raka

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

48 Shares
Share via
Copy link