Novi Sad

Joland Korora dobitnica Februarske nagrade Novog Sada

joland-korora-2

Predsednica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Joland Korora dobitnica je Februarske nagrade Novog Sada.

Osim nagrade, golubice, Korora je dobila i novčanu nagradu nagradu koja iznosi 130.000 dinara.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije predsednica NURDOR-a podnele su Nataša Stefanović i Marija Baškal, a u obrazloženju je navedeno da je Joland Korora žena koja se celim svojim bićem uključila u brigu za najosetljiviju kategoriju društva, za naše najmlađe sugrađane koji vode svakodnevnu borbu za život.

Srcem, dušom i svim mogućim sredstvima, svesrdnu podršku u tome pruža im upravo i ponajviše Joland Korora, sa velikom “armijom” volontera NURDOR-a, kaže se između ostalog u inicijativi i dodaje da ova hrabra “armija” svakodnevno čini sve kako bi naši najmlađi sugrađani prevazišli najokrutniju bolest kroz igru i smeh da ni ne pomisle kakvu životnu bitku vode iz dana u dan.

Veliki trud, hrabrost i istrajnost, omogućili su da danas u našoj zemlji postoji pet roditeljskih kuća gde postoje pedijatrijsko-onkološka odeljenja, tri u Beogradu i po jedna u Novom Sadu i Nišu, a ova hrabra žena sa svojim divnim volonterima pruža psihološku podršku i osnaženje, koja je svakako potrebna, navodi se u inicijativi.

U radu Joland Korore su brojne akcije i preko 5.000 sati volonterskog rada, koji je obavljala pored svog redovnog posla na fakultetu.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Deka poklonio vikendicu na Fruškoj gori deci oboleloj od raka

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

48 Shares
Share via
Copy link