Magazin Novi Sad

Deka poklonio vikendicu na Fruškoj gori deci oboleloj od raka

Donacija za Nurdor
Foto: NURDOR / 021

Novosađanin Zoran Kocić dokaz je da dobrota i humanost uvek pronađu svoj način da usreće one kojima je to najviše potrebno. Naime, on je sa svojim ocem izgradio vikendicu na Fruškoj Gori od oko 100 kvadrata koju je odlučio da pokloni deci oboleloj od raka, piše Gorica Nikolin.

Ovaj Novosađanin i njegova supruga Sofija Bajić kontaktirali su Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR i predočili da žele da poklone svoju vikendicu kako bi deca koja su na lečenju ili izlečena od raka imala gde da borave u prirodi.

Ugovor između Nurdora i ovog plemenitog čoveka potpisan je juče, na Svetski dan dobrote.

Kako za 021 kaže predsednica Nurdora Joland Korora, retki su ljudi koji se odlučuju na ovako velike gestove, a Zoran Kocić je imao samo dva zahteva – da se vikendica nikada ne proda i da ispred objekta stoji tabla na kojoj će pisati da je reč o donaciji kuće koju je ovaj čovek sagradio sa ocem Jovanom.

“Samo su se javili telefonom i rekli da su, nakon dugog razmišljanja šta da rade sa vikendicom, saznali za Nurdor i odlučili da je nama doniraju. Vikendica ima 100 kvadrata, prostire se na placu od devet ari i ima ogromno dvorište, a u njoj Zoran nije boravio devet godina zbog zdravstvenog stanja. Ipak, vrlo je emotivno vezan za vikendicu. Jučerašnji dan nam je svima bio vrlo emotivan, ali lep jer se radi o divnom čoveku kojem smo veoma zahvalni”, navodi Joland za 021.

Dvorište je u lošem stanju, ali će se za njegovo sređivanje pobrinuti “Gradsko zelenilo” o trošku preduzeća. Takođe, mnogi volonteri već su se javili da poprave instalacije kako bi ova vikendica mogla da se koristi za boravak mališana.

Medicinska sestra koja 20 godina krije svoje suze i crta osmehe na licima dece obole od raka

PARTNERI SAJTA


8.3K Shares
8.3K Shares
Share via
Copy link