8. Pasta sa bundevom i peršunom
Za ovu ukusnu testeninu vam je potrebno jedno pakovanje testenine po izboru (mašnice, taljatele…), kašika putera, glavica crnog luka, jedna šolja milerama, pola šolje rendanog parmezana, četvrtina šolje seckanog svežeg peršuna, bundeva. U veću šerpu ključale vode, prethodno posoljene sipajte testeninu i kuvajte dok ne dostigne željenu mekoću. Potom procedite testeninu ali sačuvajte jednu šolju vode u kojoj se testo kuvalo.
U istoj šerpi istopite puter na srednjoj vatri. Dodajte iseckani crni luk, posolite i pobiberite. Dinstajte mašajući dok luk ne omekša (6 minuta). Izrendanu svežu bundevu i mileram dodajte u šerpu i mešajte dok ne proključa. Potom vratite testeninu u šerpu zajedno sa odvojenom vodom u kojoj se kuvala. Na kraju dodajte parmezan i željene začine. Kada je pasta gotova pospite je seckanim peršunom i parmezanom.
Dodaj komentar