Lifestyle Magazin Recepti

Jesen na trpezi: 10 najlepših jela sa bundevom

2. Njoke od bundeve

Bundevu oljuštite i iseckajte na komade, a potom skuvajte u slanoj vodi (desetak minuta na umerenoj vatri). Smesu ispasirajte tako da dobijete kašu. Kada se malo ohladi, dodajte žumance, brašno, maslac i muškantni oraščić i sve zajedno zamesite.

njoke-sa-bundevom-1414158396-50116
http://stil.kurir.rs/

Potom, formirajte njoke valjajući i razvlačeći testo na stolu. Podelite ga na valjke jednake dužine (možete viljuškom pritiskati trake kako bi se dobile karakteristične brazde). Njoke kuvajte u kipućoj slanoj vodi s malo ulja, a kada se podignu na površinu, znači da su gotove.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link