Lifestyle Magazin Recepti

Jesen na trpezi: 10 najlepših jela sa bundevom

3. Kaša od pirinča i bundeve sa medom – Hobakjuk iz Koreje

Ovo je je idealan obrok koji je istovremeno ukusan, hranljiav i lako vas zasiti. Ovo jelo spada u tradicionalne i omiljene u Koreji i širom sveta poznato je kao Hobakjuk. Posebna prednost je to što se lako sprema. Sve što vam je potrtebno od namirnica su kilogram bundeve, med, pola šolje pirinčanog brašna, voda i so. Najpre iseckajte bundevu, bez semenki i kore je stavite u vodu da se skuva sa malo soli. Ne prekrivajte potpuno šerpu da vam jelo ne bi bilo previše vodeno. kuvajte dok bundeva skroz ne omekša. Dok se bundeva kuva, pomešajte pirinčano brašno sa vodom tako da dobijete lepljivu gušću tečnost nalik premazu. Potom, sjedinite skuvanu bundevu sa tim i sve zajedno stavite u blender.

kasa-od-bundeve-i-meda-1414161210-50117
http://stil.kurir.rs/

Blendirajte dok ne dobijete gustinu šejka. Potom vratite sve u šerpu u ukoliko je previše gusto dodajte vrlo malo vode. na tihoj vatri kuvajte nekoliko minuta uz stalno mešanje vodeći računa da ne zagori. Na kraju dodajte malo meda tek toliko da jelo dobije slatoću ali ne i da ima ukus deserta. Takođe na kraju možete dodati nekoliko semenki bundeve, badem ili hlebne krutone.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link