Lifestyle Magazin Recepti

Jesen na trpezi: 10 najlepših jela sa bundevom

1. Pire od bundeve

Za pire od bundeve vam je porebno 800 gr bundeve, 1 krompir srednje veličine, jedna glavica crnog luka, kašika ulja ili putera i po ukusu dodati soli, bibera i vegete. Najpre očistite bundevu od semenki. Potom je oljuštite, iseckajte na kockice i zajedno sa krompirom staviti u hladnu vodu i kuvati dok ne omekša.

pire-od-bundeve-1414158436-50115
http://stil.kurir.rs/

Kada je povrće skuvano, procedite ga i ispasirajte sa malo vode u kojoj se kuvalo. Dok se bundeva kuva, glavicu crnog luka iseckajte sitno i propržite na ulju. Potom u luk dodajte ispasiranu bundevu i krompir, promešajte i krčkajte 2 minuta. Ukrasite po želji peršunom, brokolijem ili nečim dekorativnim.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link