10. Lazanje sa bundevom i blitvom
Za ovo jelo nije potrebno prethodno peći ili spremati bundevu. takođe, možete koristiti i već pripremljeni pire od bundeve ukoliko vam je ostalo od prethodnog spremanja. Kao i većinu lazanja, najlakše se seče ukoliko je ostavite da se prohladi desetak minuta pre serviranja. U tepsiji za spremanje lazanja zagrejte ulje na nižoj temperaturi i dodajte seckani crni luk. Propržite ga vodeći računa da ne zagori (5 minuta). Potom dodajte lišće blitve, malo soli, bibera, malo žalfije i po želji kašičicu oraščića. Dinstajte mešajući dok blitva ne omekša i voda ne ispari. Zagrejte rernu a u drugoj posudi pomešajte 2 šolje rendane bundeve (ili seckane), tri četvrtine šolje pavlake, i pola šolje parmezana, so i biber.
Potom sipajte mleko u tepsiju u kojoj ćete peći lazanje. Potopite trećinu testa za lazanje i pospite polovinom pripremljene smeše sa bundevom. Dodajte drugu polovinu smese sa blitvom preko bundeve i potom još jedan sloj testa. ponovite proceduru sa ostatkom materijala a poslednji sloj pospite parmezanom i puterom. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 20-ak minuta. Potom otklopite tepsiju i pecite još desetak minuta dok ne porumeni.
Dodaj komentar