Lifestyle Moda

Jesen 2017: 5 modnih krikova o koje se ne smete oglušiti

Krajnje je vreme da počnete razmišljati o garderobi za hladnije dane! Kreatori su odavno “prošetali” svoje predloge, zna se šta je in a šta out, preostaje samo da se otisnete u šoping i, u skladu s mogućnostima, izaberete ono što se u modnom svetu naziva “must have”! A evo šta je to…

Poslovna devojka

odelo

Odelo u diskretnim sivim tonovima (sitni karo, prugice, pepito), ili jarkih boja – crvene, tirkizne, trava zelene, sa dužim sakoom koji se zakopčava u dva reda i obaveznim naramenicama, te pantalonama slobodnijeg kroja, jednostavno morate imati u svom garderoberu. I, naravno, nosićete ga u svim prilikama: na poslu u svedenim, a na ulici i u izlasku u maštovitijim kombinacijama. Forsiraju ga svi najpoznatiji kreatori, od Calvina Kleina, preko Stelle McCartney i naše Roksande Ilinčić, do Victorie Beckham.

9 1/2 nedelja

balon-mantil

Ovaj klasični, udobni model lansiran davnih šezdesetih, često se, s manjim varijacijama, vraća na modne piste i uvek se savršeno slaže s odelom, mada odlično ide i sa kežual komadima. Važno je da ima velike, široke revere i naramenice, i da doseže bar do pola listova. Izgleda zaista šik (setite se samo Kim Basinger u čuvenom filmu “Devet i po nedelja”!)

Bling, bling

svetlucave-cizme

Svetlucavi detalji i aksesoari ove sezone su neprikosnoveni must have! To se, pre svega, odnosi na čizme koje deluju poput malog sazvežđa i celokupnom stajlingu daju futuristički predznak. Nose se sve dužine, ali u fokusu su one do članaka ili do kolena (poželjno je, ali ne i obavezno, da budu nabrane), sa špicastim, ili još bolje, četvrtastim vrhom.

Crveno, kao ljubav

crveno-je-u-trendu

Počeo je Valentino, kojem je ovo omiljena boja, a trend su prihvatili sve vodeće modne kuće – Armani, Givenchy, Fendi, Max Mara, Alberta Ferretti… Što više crvene, to bolje, kreatori čak insistiraju na tome da ceo stajling bude u tom tonu, a modno pravilo da se ne kombinuju različite nijanse, možete slobodno prekršiti.

 Što veće, to bolje

velika-torba

Ogromne torbe vraćaju se na velika vrata! Sigurni smo da je ovu modnu zapovest pozdravila većina dama i da će je prilježno slediti cele sezone. Zaista je zgodno da uz sebe uvek imate sve što vam je potrebno – osim šminke, mobilnog, užine i drugih važnih stvarčica, u ove “vrećetine” staje čak i garderobu za večernji izlazak (plus cipele).

POVEZANO: 9 modnih zapovesti Koko Šanel

Angelina Čakširan

Angelina Čakširan

Novinarka, reporterka koja za 40 godina karijere uvek stiže tamo gde drugi nisu ni pomišljali da može da stigne. I uvek donese najluđe priče, sa jednakom energijom i zanosom. Više puta nagrađivana. Doživotno rokenrol!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link