Beograd Magazin

Baka Jelisaveta (90) je gospođa starog kova i uživa u životu više od trostruko mlađih dama

Jelisaveta đorđević
Foto: Facebook / Pesnikinja Mirjana Bulatović

Kažu da godine nisu problem, dok god je čovek mlad duhom i dok ga naravno zdravlje služi.

Upravo to dokazuje primer jedne beogradske gospođe starog kova, kojoj godine nisu problem da prati savremene modne i tehnološke trendove i koja hedonistički uživa u životu više i od trostruko mlađih dama.

Njeno ime je Jelisaveta Đorđević, ima 90 godina, a priču o njoj je na svom Fejsbuk profilu podelila pesnikinja Mirjana Bulatović.

„Srela sam je u jednom butiku na Vračaru. Zove se Jelisaveta Đorđević, ima 90 godina. Hoda po kraju, modira se. Upravo završava razgovor „ajfonom“ i nastavlja priču o životu sa mnom i prodavačicom. Poučava: ‘Čovek mora da bude savremen, ne može da živi u prošlosti. Družim se sa mlađima, održavam kontakte sa ljudima, ja sve organizujem, ne zbog njih, nego zbog sebe…'“, napisala je Mirjana na svom profilu, a prenosi Telegraf.

Ona je opisala da je Jelisaveta pola sata „stajala i živo gestikulirala“ i da je oduševljena njenom energijom.

„Izdiktirala mi je broj telefona i elektronsku adresu. Toliko je dražesna, da sam je čvrst zagrlila na rastanku. Videćemo se opet. Nekim ljudima hrlimo, druge zaobilazimo… Jelisaveta raspolaže velikim talentom za život. Davno je shvatila šta je umetnost življenja. U butik pokatkad navrati da se osveži nečim lepim. Iako nije više mlada, doprinosi lepoti grada“, dodala je pesnikinja.

Izvor: Telegraf

Gospođa Mira Banjac korača uzdignute glave, radi, čita i od muštikle se ne odvaja

113 Shares
113 Shares
Share via
Copy link