Magazin

„Krvave noge od batine, samo zato što sam izgubila meč“: Bolna ispovest Jelene Dokić reže srce na delove

jelena-dokic-damir
FOTO: TANJUG/AP/INSTAGRAM

Jelena Dokić je, po ko zna koji put, otvorila svoje srce i ponovo progovorila o nasilju u porodici, koje je trpela, po svemu sudeći, tokom celog svog života, a posebno tokom profesionalnog igranja tenisa.

Jelena je još jednom na svom Instagram profilu podelila fotografije prebijenih nogu, a fotografiju koja slama srca pratila je i više nego potresna ispovest.

– Natečene, natučene i krvave potkolenice od batina i udaranja oštrim cipelama cele noći jer sam izgubila meč. Ove slike su snimljene više od dve nedelje kasnije i još sam imala teške modrice. Imala sam 17 godina – započela je svoju ispovest Jelena.

– I dan, danas imam osetljive i kvrgave potkolenice od ovih batina. Od svake rane ostaje ožiljak, a ovo je moj. Ja sam preživela, ali nije i neće svaka žena i devojka. I to je tužna realnost – stoji u objavi na Instragramu.

Zatim se nadovezuje:

– Zašto ovaj post? Danas sam govorila na događaju o nasilju u porodici i bila sam tužna. Tužna i ljuta zbog desetina miliona žena u svetu za koje znam da u ovom trenutku prolaze kroz mnogo gore stvari nego što sam ja ikada prolazila. Samo u Australiji od nasilja u porodici premine jedna žena nedeljno.

Čak jedna od četiri žene će tokom svog života doživeti nasilje u porodici. Cifre su još gore širom sveta. Što više ne pričamo o tome, što više izbegavamo problem, to više napuštamo žene i devojke.

Za one koji ovo čitaju i koji možda doživljavaju zlostavljanje ili nasilje u porodici, samo znajte da vas razumem. Znam koliko ste uplašene. Znajte da imate neverovatnu snagu i hrabrost.

Ništa nije vaša krivica. Za one koji mogu da budu tu za one kojima je potrebna pomoć i podrška, ne bežite od njih i ne napuštajte ih.

Ovo je poruka od nekoga ko je bio napušten i nasmrt uplašen, molim vas, ne okrećite im leđa. Ženama i devojkama ste potrebni vi i vaša pomoć.

Govor o nasilju u porodici nije traženje pažnje. Žene i devojke umiru svakog dana zbog ovkvih osuda. A kada se to desi, onda je nažalost kasno.

Živimo u društvu u kojem ste stigamtizuje pričanje o nasilju u porodici, a onda žalimo one koji stradaju – napisala je jedna od najboljih teniserki, a zatim dodala:

– Učinimo više za buduće generacije. Za naše ćerke, sestre i sve devojke i žene širom sveta, da ovo bude bolje i bezbednije mesto za njih da budu srećne, zdrave i bez nasilja.

Nikada neću prestati da se borim i da govorim o ovom pitanju posebno zbog onih koje ne mogu i nemaju glas.

Podsetimo, Jelena Dokić je javno progovorila o torturi koju trpi od strane svog oca Damira u svojoj knjizi „Unbreakable“. Otkrila je i da je u jednom trenutku poželela sebi da oduzme život.

„Otac me je zlostavljao od 6. godine&#8220“: Jelena Dokić napisala otvoreno pismo nakon uvreda na račun izgleda

Izvor: B92

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

134 Shares
134 Shares
Share via
Copy link