Lifestyle Novi Sad

Htela sam da obradujem svekrvu novim obrvama, artistkinja ih je uradila carski i GRATIS

Svekrva

Uvek  sam strahovala od svekrve. Znate ono – naslušate se svakakvih priča, a jedna koja prevazilazi granice mita je ta da se snajka i svekrva ne podnose. Toliko primera sam videla i čula da je taj mit odavno već postao stvarnost.

Moj odnos sa svekrvom je takav da pomišljam da sam morala u životu nešto dobro uraditi kad mi je sudbina dodelila baš nju.

Ona je uvek tu kada treba da se pričuvaju deca, bez obzira na to da li je u pitanju poslovni zadatak ili kafa sa drugaricom. Tu je i za čašicu iskrenog razgovora i saveta koji nemaju cenu.

Prava je baka – puna topline, ljubavi i razumevanja, ali poštuje moja pravila oko dece. Nema slatkiša svaki dan, gledanje crtaća svesti na minimun i ne dozvoliti im baš da joj se “popnu na glavu”. Meni su te stvari jako važne i ona to poštuje.

S druge strane, nisam ni ja ona snajka koja će uvek “hvatati krivinu”. Svesna sam toga koliki je napor u njenim godina potreban za brigu o jednogodišnjem i osmogodišnjem detetu, pa imam obzira i gledam da joj olakšam koliko god je to moguće.

Moj mali znak pažnje za svekrvu

Vrlo sam joj zahvalna na svemu i zbog toga sam rešila da joj ukažem znak pažnje za sve što čini za nas i  za mene, lično.

Njoj su obrve davno opale. Sada ih crta svakodnevno, što je naročito teško leti, kada se mnogo znoji i mora da vodi računa o tome da li su se razmazale ili obrisale.

Rešila sam da joj uplatim trajnu šminku obrva, tako da o njima više ne mora da razmišlja.

Raspitivala sam se kod koleginica i drugarica i dobila najbolje preporuke za Jelenu Cvejić iz Novog Sada. Glavni kriterijum je bio da obrve budu maksimalno prirodne.

Jelena Cvejić
Foto: Jelena Cvejić

Svekrva je dama u godinama, starog kova. Znate ono – besprekorni nokti, čista i ispeglana garderoba koja priliči njenim godinama i figuri, šeširi. Nisam mogla da je zamislim sa “modernim” obrvama, pa su one morale biti urađene tako da niko ne primeti da je tu nešto zapravo rađeno.

Javila sam se Jeleni rekavši joj šta planiram i ona je rado prihvatila moj poziv. Čini mi se da je ovaj zadatak shvatila kao izazov, s obzirom na to da žena nema ni jednu dlačicu na obrvama, a mi tražimo potpunu prirodnost.

Jelena je prava majstorica, odmah se raspitala o bolestima koje svekrva ima i upozorila nas na to koje bi lekove trebala da preskoči tokom dana u kom se izvodi tretman. Upozorila nas je i da svekrva ne treba da pije kafu sat vremena pre tretmana.

Izbor tehnike i sam tretman

Jelena je pristupila tehnici “hairstroke”. Razmatrala je i tehniku puder obrva, ali je rešila da kod svekrve uradi “stroke”, jer su prirodnije.

Pogledajte svekrvine nove obrve:

svekrva nove obrve

Inače, ova tehnika je novina u trajnoj šminki i svega nekoliko salona u Novom Sadu je imaju u ponudi.

Moram priznati da sam oduševljena “stroke” obrvama, jer deluju mnogo prirodnije od vrlo popularnog japanskog iscrtavanja (mikroblajding-a). Iscrtava se dlaka po dlaka, tako da imitira prirodni rast.

Iako sam strepela i od same boje obrva, jer je svekrva svetle puti i seda, Jelena je pogodila nijansu tako da se se savršeno uklapa u lice.

Sam oblik je ispao savršeno, a dlačice izgledaju toliko prirodno da je nemoguće proceniti da li je reč o pravim ili nacrtanim. Tek kada se prstom pređe preko njih, onda se vidi da se dlačice zapravo ne pomeraju. Potpuno neverovatno.

Vrlo je važno da napomenem i to da prilikom tretmana nije bilo krvi, da nije bilo bolno, te da smo izbegli ožiljke.

Ovo je, kako je Jelena objašnjava, zbog toga što sama tehnika, za razliku od mikroblejdinga, ne ulazi duboko u tkivo, pa ne stvara ožiljke, a dlačice su tanje, prirodnije i postojanije jer zahvaljujući manjoj dubini na kojoj se unosi pigment, ne dolazi do razlivanja boje, kao što je slučaj kod mikroblejdinga recimo.

Puder obrve imaju svoje prednosti, ali u slučaju potpunog odsustva obrva ta tehnika ne bi postigla toliko prirodan izgled, kom smo težili.

Svekrva prezadovoljna, a tretman smo dobile gratis

Svekrva me je pozvala nakon tretmana blago rečeno oduševljena. Bila je presrećna zbog novih obrva, ali i iznenađena kvalitetom usluge. Stalno je vikala – “niko ne bi rekao da nisu prave” i “nisam ja baš ovo očekivala”.

– Jelena je jako pedantna i neočekivano detaljna. Prezadovoljna sam – istakla je.

Onda mi se pohvalila i uputstvom koje je dobila, a koje se tiče toga kako da se ponaša u naredna dva dana.

– Ne smem da ih kvasim. Dakle, nema umivanja. I moram da ih brišem blaznicom na svakih 20-ak minuta. Za mesec dana idem na korekciju– rekla je svekrva, koja mnogo voli da poštuje pravila.

Zatim je dodala kako joj Jelena nije ništa naplatila, što me nije iznenadilo u početku, jer sam mislila da možda očekuje mene da izmirimo nove obrve.

Međutim, kad sam otišla, Jelena je rekla da ju je oduševio moj gest, da je svekrva predivna i da je zaslužila nove obrve, pa da to shvatimo kao poklon.

Bila sam zaista prijatno iznenađena njenim gestom i odmah zakazala i sebi nove obrve. Moje prirodne obrve su bile isuviše tanke, pa sam želela da i na meni primeni istu tehniku, te da dobijem nove obrve, takve da niko ne primeti da sam nešto radila.

I pogledajte ih:

hairstroke obrve pre i posle

Ko je artistkinja Jelena Cvejić?

Jelena Cvejić je pretalentovana mlada dama. U ovom poslu se obrela iz čiste ljubavi, a njena deviza je EDUKACIJA.

Kaže da edukaciju nije prepustila slučaju, te da je uvek vodila računa da za edukatora izabere najvećeg majstora u poslu.

– Konkretno, za puder obrve, ajlajner i trajnu šminku usana sam se edukovala kod Verice Blaško, žene koja je prva na Balkan donela tehniku puder obrva i žena koja savršeno radi senčeni ajlajner i trajnu šminku usana. Zatim sam išla na Master Class S Akademije kod Olge Jurčenko i Mine Nastić.

Olga Jurčenko je Ukrajinka koja je kraft master u S akademiji. Sada je i to postala i Mina Nastić. Ona je, između ostalog, osvojila i prvo mesto na svetskom takmičenju u tehnici puder obrva.

“Hairstroke” tehniku Jelena je učila od Sanje Grbić, koja važi za najboljeg artistu u Srbiji kada je reč o ovoj tehnici.

Da Jelena ne planira da odustane od učenja i usavršavanja govori i činjenica da trenutno pohađa edukaciju kod Natalije Jeremenko iz Estonije.

Upravo edukacija i posvećen rad su je i doveli na “ex-ju” takmičenje Wulop, koje se ove godine održava na Zlatiboru, gde će Jelena, pored toga što će se takmičiti, imati i ulogu i demo live speaker-a.

Ona će na takmičenju predstaviti svoju tehniku – “juicy lips”, pa će tokom samog tretmana objašnjavati postupak, što predstavlja svojevrsnu edukaciju za sve koju budu posetili ovo prestižno takmičenje u svetu trajne šminke.

Pobednik ovog takmičenja će biti u prilici da predstavlja našu zemlju na svetskom takmičenju. Iskreno se nadam da će to biti baš Jelena.

Jelena drži i edukaciju početnicima i iskusnim artistima

Pored svega ovoga, Jelena drži obuke za trajnu šminku usana i puder obrve.

Edukacije vrši individualno i grupno, a mogu se prijaviti svi – bez obzira na prethodno iskustvo i umeće.  Bazna edukacija namenjena je početnicima i traje dva dana, a edukacija usavršavanja namenjena je iskusnijim artistima i traje jedan dan.

Na pitanje da li svi mogu postati artisti u trajnoj šminci, ona objašnjava:

– Neko ko mnogo uloži u edukaciju i uporan je da savlada neku tehniku to može postići, ali da bi postao vrhunski majstor neophodno je da ima talenat i onaj “osećaj za lepo” – rekla je Jelena i dodala da taj osećaj za lepo posebno izlazi do izražaja kod hairstroke tehnike, koja je i najzahtevnija za artistu.

Evo gde možete naći Jelenu Cvejić

Jelena Cvejić ima svoj “ElenA Studio” u Cankarevoj ulici u Novom Sadu. Tamo možete uraditi trajnu šminku obrva, usana i kapaka, ali i uklanjanje stare trajne šminke kojom niste zadovoljni.

Kada je reč o obrvama, to su mašinski radovi – hairstroke je tehnika iscrtavnja dlačica tako da imitiraju prirodan rast i puder obrve – tehnika mikropigmentacije, gde se vrši površinsko senčenje označene regije.

Trajna šminka usana se izvodi u nekoliko tehnika – akvarel, 3D i lipstik efekat. Lipstik efekat traže uglavnom starije dame, koje  žele puni efekat ruža na usnama.

Trajna šminka kapaka se radi u tehnikama ajlajner, lešlajner i senčeni ajlajner. Najviše se, kaže Jelena, traži leš i senčeni. To je nešto što je vrlo popularno u poslednje vreme.

– Ja ne radim mikroblejding obrva zbog toga što se dlačice mnogo više razlivaju na površini. U mikroblejdingu se zaseca koža, pa pigment ulazi dublje. Dlačice nakon nekog vremena ne ostaju tanke i lepe, već se šire i kasnije sjedinjavaju – rekla je Jelena dodajući da se mikroblejding ne preporučuje za masnije tipove kože, jer na takvoj koži ili ne opstaju ili se razliju do te mare da se dlačice uopšte ne vide.

– Pored toga, ja nisam pristalica zasecanja kože, jer se na taj način stvara ožiljačno tkivo, koje ne može da se oporavi. To posebno dolazi do izražaja kod onih koji više puta rade trajnu šminjku obrva mikroblejding tehnikom – kazala je.

Da li hairstroke ili puder obrve?

Jelena kaže da je obe tehnike iscrtavanja obrva radila na svim tipovima kože, te da je važno da klijent zna šta želi, pre nego što se odluči na tehniku.

– Kada neko pravilno radi, kada ima dovoljno iskustva, može dobro uraditi obrve bez obzira na tehniku. Stvar je vrlo individualna. Puder obrve, u zaceljenoj fazi izgledaju popunjeno i ujednačeno zahvaljujući blagoj senci, a stroke obrve imaju prirodniji i ne tako pedantan izgled, kao puder – objasnila je Jelena.

Dodala je da je, s njene strane posmatrano, teže i zahtevnije raditi stroke tehniku, ali da je glavno pitanje šta je klijentu dopadljivije.

Na šta žene treba da obrate pažnju kada je u pitanju trajna šminka obrva

Jelena upozorava žene na ne tako realne Instagram slike, kao i na higijenu i kvalitet materijala.

– Žene najčešće, kada traže artistu, pregledaju Instagram profile raznih salona. Zato moraju imati u vidu da fotografija može dosta da se obradi. Neko obrađuje slike više, neko manje. Fotografija može do te mere da se “upegla” da ispada da je svaki rad dobar. A nije tako – kaže moja sagovornica i dodaje:

– Neka traže i gledaju samo zaceljene rezultate. Jer obrve uslikane odmah nakon tretmana nisu iste kao i one nakon 15 ili 30 dana, kada se najbolje vidi prava boja i koncentracija, odnosno zasićenost pigmenta u koži.

Jelena dalje upozorava da žene moraju voditi računa da artista mora biti dovoljno edukovan, te da mora voditi računa o higijeni pribora i kvalitetu materijala koje koristi.

– Pribor pre upotrebe mora biti dezinfikovan i sterilisan, kako ne bi došlo do infekcija, a kvalitet boja i materijala umnogome određuje i krajnji rezultat i postojanost obrva – rekla je.

Dobro urađene obrve su one koje su neprimetne, tj. “ne upadaju u oči”

– Lično, smatram da je dobro urađen rad onaj koji ne upada u oči. Dakle, kad to nije nešto što ćete na prvu loptu primetiti, već i kad se družite sa nekim, primetite da je došlo do neke promene – osoba izgleda lepše, a ne znate šta je radila – kaže Jelena dodajući da ona insistira na neupadljivom radu i prirodnom izgledu.

U ElenA studio dobijate najveći kvalitet za najmanju cenu

Tretmani u ElenA studiju su više nego povoljni u odnosu na tržište trajne šminke u Novom Sadu. Osim toga, čak i te niže cene su često na akciji, pa devojke i žene mogu dobiti zaista vrhunsku uslugu za, često, i duplo manju cenu.

Baš trenutno je aktuelna jedna od takvih akcija, pa stoga ako volite prirodan izgled i tražite sigurnog artistu, toplo preporučujemo ElenA studio i Jelenu Cvejić. Najbolja trajna šminka za minimalnu cenu u Novom Sadu.

Lično provereno i od srca preporučeno.

6 salona u kojima ćete dobiti najbolju trajnu šminku u Novom Sadu

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

31 Shares
Share via
Copy link