Magazin Srbija

Srbija ima svoju kraljicu! Zlatna Jelena Bruks trenirala i u 9. mesecu i s bebom igrala za Srbiju

jelena bruks 2021

Jedna je Jelena Bruks! Nije slučajno da je baš ova rođena Kragujevčanka kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Srbije. Pamtimo i kada se ni u trudnoći nije odvajala od lopte i državnog tima, a sada je ponovo podigla pehar, i to onaj najsjajniji.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Eurobasketu, a čast da podigne šampionski pehar pripala je prvo kapitenki Jeleni Bruks.

Nakon što su se Marinine “lavice” pošteno isplakale uz himnu na postolju u Valensiji, naša Jelena uzela je pehar i podigla ga uvis kao nagradu za sve ono što je dala reprezentaciji – potpuno nesebično, kao lekciju svima.

Jelena Bruks je trenirala čak i u devetom mesecu trudnoće, vodila je sina, tada još bebu od nekoliko meseci, na pripreme reprezentacije, nije želela da ostavi saborkinje na cedilu, piše Mondo.

Evropa pamti turnir od pre dve godine kada su naše devojke osvojile srebro, a mlada majka Jelena Bruks ponosno u naručju držala sina.

jelena-bruks-beba

Svako požrtvovanje Jeleni se višestruko vratilo. Vratilo se novom zlatnom medaljom na Eurobasketu.

– Trenirala je tokom cele trudnoće, odmarala je samo u osmom mesecu. U devetom je nastavila, jer je znala da je samo porođaj prirodnim putem znak da će se brzo vratiti na teren. Ona je zacrtala da će igrati Evropsko prvenstvo – pričala je njena majka pred prethodno Evropsko prvenstvo, da bi potom Jelena osvojila još jednu medalju.

Malo je reći da je bila oduševljena kada je radost još jednom podelila sa svojim saigračicama.

– Konačno! Za poslednje Evropsko prvenstvo, ne može da bude lepše. Ovo je bila jedina utakmica gde smo odradile dobar posao većim delom meča. Bilo je padova, što je i normalno. Francuska, opet, nije bilo ko – rekla je Bruks, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Kako u šali kažu naše devojke, Francuska je najzaslužnija za medalje Srbije.

– Jedna naša interna šala kaže da dok god je Francuska tu, osvajaćemo medalje. Kada smo pobedile Španiju, verovala sam da osvajamo, jer nama je Španija muka godinama unazad – dodala je kapitenka.

Srbiji je ovo četvrta medalju u poslednjih šest godina, odnosno druga zlatna na evropskim prvenstvima.

– Ovo je stvarno fenomenalno. I od ovoga ne može boje. Malo da predahnemo, pa se spremamo dalje – rekla je Jelena.

Košarkašice Srbije sada očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali pre toga sledi nezaboravna proslava na balkonu Skupštine.

Jelena Bruks, devojačko Milovanović, rođena je 28. aprila 1989. godine u Kragujevcu gde je počela da igra košarku. Basketaru je prvi put uzela u ruke sa šest godina, a košarkaški gen nasledila je od majke. Nakon godina požrtvovanja, došli su zasluženi uspesi.

Priča o 10-godišnjoj Kristini potresla je Srbiju, a sada je dobila najlepši mogući epilog

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link