Koronavirus

Vapaj srpske kapitenke: Pomozite nam, želimo da se vratimo kući!

Kapitenka ženske reprezentacije Srbije u košarci moli državu da joj se omogući da se sa sinom Mateom i suprugom Dejvidom vrati iz Mađarske u Srbiju.

Jelena Bruks je prekinutu sezonu završila u mađarskom Šopronu, a u istoimenom gradu ju je zatekla pandemija koronavirusa.

Sa porodicom je odlučila da ostane u Mađarskoj i sada moli i traži da joj se pomogne kako bi se vratila sa porodicom.

Njen sin Mateo i suprug Dejvid su američki državljani, zato Jelena Bruks (devojkačko Milovanović) šalje poruku sa nadom da će stići do koga treba.

“Moja porodica i ja želimo da se vratimo kući! Kao što znate, moj suprug i moj sin su američki državljani i nije im dozvoljeno da uđu u Srbiju. Ne mogu da shvatim i niko ne može da me ubude da je to normalno pravilo. Oni su moja porodica, nisu ni prijatelji ni drugari koje želim da ‘uvučem’ u Srbiju”, napisala je Jelena Bruks u poruci na Fejsbuku, a preneo portal Nova.

Svi zajedno su već mesec i po dana van Srbije i samo žele da se vrate kući.

jelena bruks fejsbuk

“Od 16. marta smo u Mađarskoj, u karantinu, ne izlazimo nigde. Ova država je u boljoj zdravstvenositucaji što se tiče broja zaraženih. To je još jedan razlog zašto smatram da ne postoji veliki problem da se članovima moje porodice odobri ulazak u državu! Sa dobrom namerom smo ostali ovde dok se situacija u Srbiji ne smiri, ali prošlo je već skoro dva meseca i, kao što se piše, situacija se malo po malo smiruje, zato se nadam da će ovaj moj status da dođe gde treba”, poručila je Bruks i dodala:

“Stvarno želimo da se vratimo kući i zamolila bih da se mom suprugu i mom sinu odobri ulazak u Srbiju. Ako treba i da se pregledamo, prekontrolišemo, da budemo u karantinu, šta god, samo da se vratimo kući”, zaključila je kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije u svojoj poruci.

Iskusni krilni centar je sa reprezentacijom Srbije osvojila Evropsko prvenstvo 2015. u Budimpešti i evropsku bronzu prošlog leta u Beogradu, kao i olimpijsku bronzu 2016. u Riju. Tako je bila deo generacije koja je pisala istoriju srpske ženske košarke.

Jelena je mega kraljica od koje mnogi mogu da nauče šta znači patriotizam (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

198 Shares
198 Shares
Share via
Copy link