Novi Sad Vesti Novi Sad

Jednom od najpoznatijih Novosađana ponovo se sudi za razbojništva

Novosađaninu Borisu Radovanoviću (48), poznatijem kao “Ginis”, posle sedmogodišnjeg bekstva, ponovo će se suditi za razbojništva, ali u Osnovnom sudu.

Vanraspravno veće je, naime, uvažilo prigovor njegovog branioca, koji je decembra prošle godine pre početka glavnog pretresa, tražio da se Viši sud oglasi stvarno nenadležnim za ponovljeno suđenje. Spisi su prosleđeni Osnovnom sudu na dalje postupanje.

Radovanović je u odsustvu osuđen na 20 godina robije zbog 30 razbojništava, a krivični postupak je pravosnažno okončan 8. avgusta 2014. godine. Pored zatvorske kazne, tada mu je izrečena i mera obaveznog lečenja narkomana.

“Ginis” je posle sedmogodišnje potrage, uhapšen 22. decembra 2016. godine u Solunu, a posle molbe Ministarstva pravde upućene grčkim vlastima, Radovanović je 23. juna 2017. godine isporučen našoj zemlji.

Ovaj Novosađanin kome se 2009. godine sudilo zbog razbojništava, početkom avgusta te godine je imao zakazan termin kod privatnog zubara, a to mu je bio treći dolazak u privatnu ordinaciju u Ulici Augusta Cesareca. Njemu su ruke propisno bile vezane lisicama, a kada su zatvorski stražari otvorili vrata policijskog vozila, Radovanović je jednog od njih odgurnuo i dao se u beg.

Na raskrsnici ulica Laze Kostića i Augusta Cesareca, desetak metara dalje, na motoru je bio vozač sa kacigom na glavi i čekao Radovanovića. Čuvar je potrčao za njim upozoravajući ga da stane, ali se vozač sa saputnikom beguncem, velikom brzinom udaljio odatle.

Radovanović se u pritvoru na Klisi nalazio od kraja januara 2008. godine kada je uhapšen sa još jednim sugrađaninom, neposredno posle pljačke u jednoj prodavnici.

PREKO LUKA ŽEŽELjEVOG MOSTA

RADOVANOVIĆ koji je ranije zbog krađa i razbojništava u zatvoru proveo šest godina, među Novosađanima je postao poznat i po tome što je 1996. godine preko luka nekadašnjeg Žeželjevog mosta, najpre prevezao motocikl “suzuki”, a zatim i “jugo”. Zbog toga je dospeo u Ginisovu knjigu i dobio nadimak. Isto je pokušao i sa kamionom “trotoncem”, ali policija ga je sprečila.

Više o Borisu Radovanoviću

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link