Koronavirus Magazin

Janković: Situacija je najteža moguća, nema popuštanja mera

Imunolog Srđa Janković najavio je da će se sledeća sednica Kriznog štaba održati uskoro jer će se na njoj razmatrati mere za narednu sedmicu. On je istakao da u ovom trenutku ne vidi uslove za bilo kakva popuštanja i da je epidemiološka situacija najteža moguća.

„Pooštravanja će možda tražiti i iznositi argumente, ako to bude neophodno, mi lekari. Suština je da, u ovom trenutku, sa ovim merama moramo da istrajemo dovoljno dugo da vidimo poboljšanje, da se rastereti sistem, da se smanji broj ljudi koji pune bolnice. Procenat pozitivnih među testiranima je važan parametar koji je, takođe, veoma visok“, rekao je Janković za Radio televiziju Srbije, a prenosi N1.

Kako je istakao, „situacija je veoma teška, zapravo najteža moguća i treba da se borimo na svaki način da prvo ublažimo epidemiološku situacaju pa tek onda da pričamo o kafićima, restoranima i tržnim centrima“.

„Obrnuti redosled, bar ja lično ne mogu da prihvatim ni moralno ni racionalno“, rekao je Janković, član Kriznog štaba, na pitanje o mogućem ublažavanju mera.

Kon: Imamo ekonomski diktat – medicinari su najugroženiji, ne ugostitelji

125 Shares
125 Shares
Share via
Copy link