Magazin Svet

Gori džamija Al Aksa, Izraelci prave žurku sa pogledom na zapaljenu svetinju

jerusalim-al-aksa-kupola
Al Aksa i Kupola na steni, Jerusalim/Foto: Andrew Shiva / Wikipedia

Zapaljena džamija na Hramskoj gori bila je povod za okupljanje i veliko slavlje mladih Izraelaca. Kolika god da je mržnja i netrpeljivost između njih i Palestinaca, ovakva proslava daleko je od ponašanja civilizovanih ljudi.

Iako je vrlo moguće da bi suprotna, muslimanska strana takođe slavila da je u pitanju paljenje sinagoge, to nimalo ne opravdava ovu varvarsku proslavu.

Koliko je svet pogrešno ustrojen, koliko su prave ljudske i civilizacijske vrednosti otišle dođavola, možemo videti i na osnovu ovog snimka. Zločin ne opravdava zločin, a praviti žurku sa pogledom na džamiju u plamenu prvorazredni je skandal i velika sramota.

Ovakve scene podsećaju na paljenje crkava i manastira na Kosovu i Metohiji, na slamanje krsta i skakanje razularenog huligana albanske nacionalnosti koji je sebi dozvolio jedan takav gnusni čin. Zločin ne poznaje nacije, njihovo pravdanje sramno je u svakom normalnom društvu, a za slavlje povodom ovakvog anticivilizacijskog akta protiv čovečnosti ne postoje prave reči.

Po ko zna koji put sramota me je što pripadam ljudskom rodu, što dišem isti, ovaj mržnjom zagađeni, vazduh sa krvožednim zverima u ljudskom obliku. Možeš biti judaista, hinduista, musliman, hrišćanin, budista ili verovati u magični misticizam sopstvene zanoktice, koga je briga ako si čovek koji drugome ne čini i ne želi zlo.

Okupljeni momci na ovoj skaradnoj žurci, goroj od bunga-bunga partija, nisu čuli za pojam čojstva. Čitav svet oplakivao je Jevreje zbog njihovog stradanja za vreme Drugog svetskog rata, a ako je ovo dokaz njihove sposobnosti da saosećaju sa nevinim žrtvama i skrnavljenjem svetinja onda se ovaj transfer blama koji osećam povećao na maksimum.

Fali im samo Baja Mali Knindža preko zvučnika da užitak bude kompletan.

Autentične horor scene i priča Izraelca direktno iz zone sukoba u Gazi

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • I onda zadnjom rečenicom autor bez svake sumnje potvrdi da nema intelektualnih kapaciteta da u isto vreme kuca po tastaturi i koristi mozak.

    Drž se ti momak žute štampe, nisi ti za ozbiljne tekstove.

  • Kakve veze ima Baja Mali Knindža sa divljanjem Izraelaca nad zapaljenom džamijom?! Šta lupetaš ti navodni komentatore…

OGLAS

393 Shares
393 Shares
Share via
Copy link