Svet Vesti

Ova slika dosad je na Instagramu podeljena 43 miliona puta i svaki put je sve bolnija

sve oči na rafu
Foto: printscreen/Instagram

Slika “All Eyes On Rafah” kruži društvenim mrežama i podeljena je 48 miliona puta od kako je u sredu ujutru postavljena, a nakon napada Izraela u kome je stradalo 45 Palestinaca među kojima i mnogo dece.

Natpis bele strukture „Sve oči uprte u Rafu“ uglavljen, između, kako deluje na slici, urednih linija šatora koji se protežu u daljinu na prašnjavom putu, nastala je nakon izraelskih napada kada je došlo do još većeg broja broja raseljenih ljudi.

Uznemirujući snimci objavljeni nakon napada pokazuju brojna tela kako se izvlače iz ruševina.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu označio je napad kao „tragičnu grešku“, dok je potparol Izraelskih obrambenih snaga (IDF) rekao da je veći deo razaranja uzrokovan naknadnim požarom koji nije mogao biti izazvan samo korišćenom municijom.

Incident je ponovno probudio podršku Palestincima na društvenim mrežama, sa slikom „Sve oči uprte u Rafu“ koju su podelile i brojne slavne osobe, uključujući zvezdu „Bridžerton-a“ Nikolu Kohalan, kantautorku Kelani i jednog od najboljih indijskih glumaca, Varuna Davana.

Slika je najverovatnije generisana veštačkom inteligencijom

Izraz dolazi od Rika Piperkorna, predstavnika Svetske zdravstvene organizacije (WHO) u Gazi i na Zapadnoj obali, koji je u februaru nakon što je Benjamin Netanjahu naredio plan evakuacije za Rafu uoči napada usmerenih na ono što je izraelski premijer opisao kao poslednja preostala uporišta militantne grupe Hamas, izjavio: „Sve su oči uprte u Rafu.“

Izvor: Index

Španija, Norveška i Irska zvanično priznale Palestinu, raste razdor između EU i Izraela

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link