Magazin Novi Sad

Iznajmljivanje vikendice na Fruškoj gori krenulo po zlu – požar progutao auto

Gosti na jednoj vikendici na Fruškoj gori ostali su bez automobila zbog neodgovornosti vlasnika objekta koji se bavi iznajmljivanjem. Automobil marke „audi“ potpuno je izgoreo u požaru, a ostali gosti su jedva izvukli svoje četvorotočkaše.

Požar je ugašen i sprečena je još veća šteta zahvaljujući pribranosti gostiju i brzom dolasku vatrogasne ekipe. Na teren je na kraju došla i policijska ekipa koja je sačinila zapisnik.

Iznajmljivanje vikendica na Fruškoj gori je postalo unosan biznis od početka pandemije. Tamo su se i vreme ograničenja kretanja i okupljanja pravile i organizovale razne žurke, momačke i devojačke večeri, rođendani, punoletstva… Sve su popularniji restorani na Fruškoj gori.

Samo manji broj vlasnika objekata je registrovalo delatnost, dok većina i dalje radi na crno.

Jedan bračni par zakupio je vikendicu na Alibegovcu za proslavu prvog rođendana svog deteta. Na rođendan je došlo 10-ak porodica sa decom. Svi su došli kolima, a jedini slobodan prostor za parkiranje je na prilazu dvorištu.

Ono što gosti nisu znali, vlasnik koji iznajmljuje vikendicu Alibegovac je noć ranije baš na tom mestu ložio granje i šiblje. Po odlasku, nije ugasio vatru nego je zatrpao pepelom. Međutim, i 16 sati kasnije ispod je tinjala ogromna količina žara, stvarajući veoma visoku tempetaruru.

Proslava je počela i svi gosti su stigli, kada je u jednom trenutku neko od dece primetilo dim a potom i manji plamen ispred parkiranog audija. Vatra se širila veoma brzo i već nakon 2 minuta zahvatila je bok auta.

Pogledajte galeriju

– Upotrebili smo boce za gašenje iz 5-6 automobila, ali vatri nismo mogli ništa da uradimo. Plamen je polako napredovao i bukvalno gutao auto – kaže jedan od gostiju.

Zahvaljujući prisebnosti domaćina i gostiju, deca su sklonjena na sigurno, a svi ostali automobili su pomereni na bezbednu udaljenost. Gosti su odmah pozvali vatrogasce, a domaćin je izašao na glavni put da ih dočeka i pokaže tačnu lokaciju, jer je vikendica u zabačenijem delu Alibegovca.

– Čuli su se zvuci pucanja guma i vazdušnih jastuka. Jedan „beg“ na vozačkom sedištu je pri putacnju razbio bočno staklo čiji parčići su odleteli 20 metara – priča jedan od gostiju.

Pogledajte kako je teklo gašenje

Dok su vatrogasci bili na putu, vatra je bukvalno progutala audija, a plamen je lizao lišće i granje velikog stabla oraha ispod kojeg je bilo.

Srećna okolnost je da je orah bio u fazi pune vegetacije, odnosno da je lišće puno tečnosti i nije moglo lako da se upali.

Vatrogasci su odmah ugasili plamen na autu, koji je već počeo da jenjava, a potom su crevom isprskali i grane oraha. Auto je potpuno izgoreo, a temperaturra je bila tolika da su se čak i felne istopile, a prepoznatljivi metalni znak audija je pukao.

Nakon intervencije vatrogasaca, došla je ekipa policije, koja je sačinila zapisnik. Potom je došao i vlasnik vikendice za iznajmljivanje na Fruškoj gori, koji je poricao svoju odgovornost za požar.

Za vikendice na Fruškoj gori kupci se grabe, najskuplja otišla za 200.000€

10 Shares
Share via
Copy link