Magazin Srbija

Menja se Zakon o ličnim ispravama, odluka sutra

skupština srbije
Foto:Pixabay (Djordje U)

Skupština Srbije počela poslednju sednicu redovnog prolećnog zasedanja na kojoj se razmatraju se Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ličnoj karti kao i drugi propisi;

Promene su predložene zbog nedostataka u važećem zakonu i zbog obaveze koja proizlazi iz projekta Vlade “Stop birokratiji”.

Predlog je da se u lične karte doda podatak o adresi prijavljenog prebivališta, da se odredbe Zakona o ličnoj karti usklade s propisima o elektronskom dokumentu, a novina bi bilo i da za lica starija od 16 godina lična karta može da se izda uz saglasnost samo jednog roditelja.

Na dnevnom redu biće i Predlog zakona o zaštiti poslovne tajne, kojim se ta oblast usklađuje s propisima Evropske unije.

“Predlogom zakona daje se definicija poslovne tajne, odnosno precizira se koje informacije i pod kojim uslovima uživaju zaštitu kao poslovna tajna. Takođe, uređuje se pod kojim uslovima se pribavljanje, korišćenje i otkrivanje informacije koja predstavlja poslovnu tajnu, smatra zakonitim, a pod kojim uslovima se smatra nezakonitim”, naveo je predlagač u obrazloženju.

Ranije je najavljeno da će se na sednici, ukoliko poslanici prihvate, po hitnom postupku verovatno biti izmene Zakona o akcizama kojima će se politika akciza na alkoholna pića harmonizovati sa standardima Evropske unije.

Redovno prolećno zasedanje završava se u četvrtak posebnom sednicom na kojoj će poslanici postavljati pitanja članovima Vlade Srbije. U narednim mesecima mogu se očekivati vanredna zasedanja, sve do 1. oktobra, kada bi trebalo da počne redovno jesenje zasedanje.

Izvor: B92

Ne, roming nije ukinut u Grčkoj, a ni u zemljama Zapadnog Balkana  samo smo dobili popust

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

147 Shares
147 Shares
Share via
Copy link