Putovanja Srbija

Najbolja mesta za izlete i najzanimljivije ture po skrivenim krajevima Srbije

izleti i ture srbija

Izlet u Srbiji po lepom vremenu može biti jedinstvena prilika da se odmorite, kao i da napunite baterije.

Živimo u stresnom i brzom vremenu, tako da nam je sve češće neophodan odmor, pa makar bio i kratak. Izleti i ture po Srbiji postaju sve popularnije i traženije u našoj zemlji.

Izdvojili smo za vas najbolja mesta za izlete u Srbiji, kao i najzanimljivije ture u našoj zemlji.

Izlet u Bojčinskoj šumi

Kada je reč o najboljim mestima za izlet koji se nalaze u neposrednoj blizini naše prestonice, posebno bismo izdvojili predivnu Bojčinsku šumu koja će vas potpuno oduševiti svojom zanimljivom turističkom ponudom, odličnim specijalitatetima od najbolje domaće mangulice, kao i predivnim konjima koja možete iznajmiti za jahanje.

Bojčinska šuma je savršeno mesto za izlet u Srbiji. Pored toga, ovu šumu čini pregršt atrakcija. Naša preporuka je da se prvo otisnete u istraživanje biljnog i životinjskog sveta ove bujne šume.

Sigurni smo da će vas put navesti i ka ergeli sa konjima. Konji su veoma dragi, mirni i naviknuti na ljude.

Potom, u povratku, obavezno svratite do porodilišta mangulica, gde će vas dočekati preko 20 preslatkih beba mangulica.

Naravno, vaša poseta nije potpuna bez odlaska u restoran Bojčinska koliba. Ovaj živopisni etno restoran ima prelepu baštu i služi najbolja jela od mangulice, odličnu domaću rakiju, domaće pivo, kao i niz tradicionalnih specijaliteta.

Uživajte na vašem izletu.

Biciklističke ture po Srbiji

bajk tura

Srbija je divna zemlja koja ima da mnogo toga ponudi svima koji žive u njoj ili dolaze samo u posetu. Ukoliko vas zanima koja su to sve mesta koja su savršena za biciklističke ture, mi smo za vas izdvojili ona najpopularnija i najbolja.

Biciklizam postaje jedna od sve popularnijih disciplina koja je savrešna za aktivan odmor.

Planina Zlatar, kao i planina Tara su neke od naših planina koje imaju najbolji teren za biciklističke ture. Tara i njen predivan nacionalni park imaju više od 75 km biciklističkih ruta koje kreću direktno iz turističkih centara.

Biciklistička tura po Tari će vas sprovesti kroz Kaluđerske banje, pa sve do prelepog jezera Perućac.

Ture po Srbiji su pravi izbor za sve oni koji vole aktivan odmor i upoznavanje sa prelepom prirodom naše zemlje. Nadamo se da ćete otkriti koje su to još druge popularne ture i da ćete uživati u svemu što one mogu da ponude.

Izlet u Zvezdarskoj šumi

Zvezdarska šuma ima mnoštvo pogodnosti. Priroda je bujna, zelena, divna i lepo uređena sa nizom autentičnih klupica i stolova od drveta na kojima se možete odmarati ili igrati zabavne, društvene igre.

Šuma je blizu centra Beograda, tako da do nje direktno možete stići autobuskom linijom 65.

Obavezno požurite i dođite na vreme kako bi ste pronašli svoje savršeno mesto jer je često puna i to pogotovo tokom vikenda i slobodnih dana u nedelji.

Ovo je 15 najboljih kupališta i bazena na otvorenom u Vojvodini

Čitajte Luftiku na Google vestima

278 Shares
278 Shares
Share via
Copy link