Beograd Magazin

“Ova šupa bez prozora za 300 €?”: Bezobrazluk srpskih stanodavaca prevazilazi sve granice

garsonjera
Foto: Printscreen

Ne samo da su cene kvadrata nekretnina dostigle nezapamćene visine, već su nikad više i rente. Kirija u glavnom gradu viša je za 50 do 100 evra, pa se sudeći prema oglasima, trenutne cene opremljenih garsonjera kreću oko 300 evra plus depozit obično u visini jedne kirije, piše Kurir.

Naime, kako se bliži i početak školske i studentske godine, prava je navala na oglase za izdavanje stanova.

– Stan tražim od kraja jula kada sam upisao fakultet u Beogradu. Povoljne cene najma nema ni za lek. Tražim garsonjeru negde bliže centru, odnosno bliže fakultetu, ali cene su od 300 evra pa naviše. Mislio sam da bar garsonjeru od 25-30 kvadrata mogu da nađem za 250 evra sa računima, kaže Vladimir A iz Vlasotinca.

– Međutim, moraću da izdvojim minimum 350. I veći stanovi u kojima bih mogao da živim sa cimerima su preskupi. Nema jednoiposovbog stana ispod 400 evra i to na periferiji grada. Obrni okreni mesečni troškovi izađu na isto – dodaje za pomenuti portal.

Da situacija zaista jeste takva vidimo po svakodnevnim polemikama u grupama na društvenim mrežama, gde se objavljuju oglasi za izdavanje stanova.

Foto: Printscreen

Tako se i ovog puta pokrenula rasprava na Tviteru povodom oglasa za izdavanje garsonjere za 300 evra.
Na pomenutoj društvenoj mreži se pojavila fotografija oglasa za izdavanje garsonjere i to za kiriju od 300 evra plus depozit 200.

Sudeći po kometarima ispod tvita, taj oglas nije razbesneo samo korisnike te društvene mreže, već i autora koji je objavio oglas u tvitu.

– Leba ti, je l` njih neko na tim Fejsbuk stranicama za oglase prozove kada postave ovakvo smeće od prostora i pita ih kako ih nije sramota da traže 300 evra za deponiju? Ja u ovakvom smeštaju nisam živeo ni devedesetih – piše u prvom kometaru ispod tvita.

Foto: Printscreen

Nizali su se novi.

– Garsonjera za 400 evra otišla za dva dana veruj mi… Svi bi centar blizu faksa kod samog ulaza. Niko neće tipa u Kamenicu u zgradu, jedna stanica bukvalno do grada, za 159 evra garsonjera i to baš pristojna…

– Pa mislim, ko prihvti da živi u ovakvom svinjcu, stvarno…

– Našla ja 42,3 kvadrata 700 evra plus 700 depozit.

– Je l ovo neki bunker?! – glase neki od komentara.

Izvor: Kurir

Muke novosadskih studenata, renta za stan u centru 500 €, garsonjera na Detelinari 250 €

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

38 Shares
Share via
Copy link