Magazin Srbija

Kad pre izbori? Vučić u ponedeljak zaseda sa strankama koje idu na izbore

Stranke koje su najavile izlazak na predstojeće izbore, odložene zbog vanrednog stanja u Srbiji, imaće sastanak sa predsednikom Srbije u ponedeljak, javlja Blic.

Tema  sastanka biće nastavak izbornih radnji i održavanje izbora nakon ukidanja vanrednog stanja.

Prethodni sastanak održan je 17. marta i bilo je razgovora o održavanju izbora u situaciji kada je proglašena epidemija korona virusa.

Boško Obradović, predsednik stranke Dveri je u svom autorskom tekstu za list Danas rekao da je održavanje izbora odmah nakon ukidanja vanrednog stanja nedopustivo.

– Sve što nam se dešava sa novom zaraznom bolešću u Srbiji najviše ima veze sa izborima. Prvo je postojanje virusa negirano da bi bili raspisani izbori i skupljani potpisi vlasti i lažne opozicije. Zatim je pandemija dobrodošla kao nastavak predizborne kampanje drugim sredstvima i gašenje bilo kakve konkurencije i kritike u korist besomučne svakodnevne lične promocije jednog čoveka. Na kraju je sve to najedanput nestalo da bi se rizikujući zdravlje građana i ukidajući demokratiju sproveli lažni izbori i oteo novi mandat na vlasti. Izbori odmah nakon okončanja vanrednog stanja su nedopustivi i iz zdravstvenog i iz demokratskog razloga – napisao je Obradović.

U istom tekstu on je kao razlog za „protivustavno uvođenje vanrednog stanja u Srbiju“ naveo sukob „dva glavna klana u SNS“.

– Ustav je prekršen samo da bi na čelu borbe protiv nove zarazne bolesti bio Aleksandar Vučić, a ne Nebojša Stefanović iz konkurentskog kriminalnog klana u SNS – reči su narodnog poslanika Boška Obradovića.

Der Špigl: Vučić iskoristio rupu u Ustavu, raste nezadovoljstvo zbog korupcije

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

101 Shares
101 Shares
Share via
Copy link