Magazin Srbija

Ivica Dačić: Od SNS još nemam odgovor da li ćemo na zajedničku listu

thumb3
Printscreen

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić gostujući jutros u Uranku na televiziji K1, rekao je da se još ne zna ko će sa kim izaći na izbore i podsetio da do izborne kampanje ima puno vremena. Dodao je da SPS i JS imaju dogovor da podrže jednog predsedničkog kandidata, Vučića.

– Daleko smo od prave izborne kampanje, ima još mnogo vremena do izbora. Ja najmanje vodim izbornu kampanju. Ja pričam o referendumu, a to nikoga ne zanima. Još uvek razmatramo da li je bolje izaći na zajedničku listu sa SNS-om ili na dve odvojene liste. U težem smo položaju ako idemo na dve liste, jer ćemo dobiti manju podršku. Od SNS-a još nemam odgovor da li ćemo na zajedničku listu – rekao je Dačić ovog jutra na K1.

Kako je kazao, SPS i JS imaju dogovor da podrže jednog predsedničkog kandidata, Vučića.

– Ako budemo imali svog kandidata to bi značilo da pomažemo nekome da Vučić ne pobedi u prvom krugu. SNS-u odgovara da podržimo Vučića, ali da ne idemo na zajedničku listu. Moj stav je da ili na svim nivoima idemo zajedno ili na svim odvojeno. Neću da se kandidujem za predsednika, ali ne mogu ni da dozvolim da SPS propadne. Ulazimo u nešto što nije dobro za naš rejting, žrtvujemo se da bismo imali zajedničkog predsedničkog kandidata. SPS je u teškom i kompleksnom položaju. SNS bi moje kandidovanje shvatilo kao direktno suprotstavljanje Vučiću – rekao je Dačić u „Uranku“.

O Goranu Trivanu

Ivica Dačić rekao je u „Uranku“ da je Goran Trivan od početka protiv njega.

– Zvao sam ga da ga pitam kada mu ja to nisam dao da kaže šta misli. Pa meni zameraju što nisam dovoljno oštar. Dosta mi je filozofa, neka dođe i nek kaže šta misli. Ne znam za koga Trivan radi, ali sigurno ne radi za SPS. On je bio i protiv koalicije sa demokratama pa je onda bio ministar. Na glavu mi se bio popeo da podržimo Šešelja u vreme Slobe.

O Goranu Markoviću

– Takav rečnik i način komunikacije ne priliči toj takozvanoj kulturnoj eliti kako oni sebe zovu. Pozivanje na krvoproliće ne bi smelo da se toleriše ma sa koje strane da dolazi. Niko nema pravo da kaže da bi nekoga trebalo streljati – kazao je Dačić na K1.

O referendumu

Kako je kazao Dačić u „Uranku“, promena ustava u delu pravosuđa doneće građanima to da će im suditi i tužiti ih oni koji nisu birani od strane političara.

– Bilo je mnogo primedaba da je naše sudstvo zavisno od politike. Da narod bira sudije i tužioce nije najbolji način, pa iz Evrope kažu da je evropski standard kojem se teži da sudije i tužioce biraju autonomna nezavisna tela. To je preduslov za ulazak u EU. Ako većina zaokruži „ne“, biće nam usporen ulazak u EU. Nema priče o Evropi ako ne kažemo „da“. Ovo je jedan od glavnih preduslova i to nam traže već desetak godina. Ne bi ni otvorili klaster 4 da nismo doneli ustavne promene – kazao je Ivica Dačić.

Predsednik Skupštine Srbije rekao je i da nikada nije ulazio u kadrovske stvari te da ne oseća odgovornost za situaciju u EPS-u, a objasnio je i da njegov sin nije ušao u politiku, već se „samo učlanio u stranku“.

– On sa mnom ide kao moj sin, on nema nikakvu funkciju u stranci – rekao je Dačić.

Izvor: Direktno.rs

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link