Magazin Srbija

Šta piše u SMS porukama koje je Dačić slao Savu Manojloviću? (FOTO)

dačić
Printscreen

Savo Manojlović ispred organizacije Kreni – promeni objavio je na svom Tviter nalogu prepisku sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Manojlović je za Nova.rs rekao da narodna inicijativa o zabrani litijuma nije verifikovana i da će se zbog toga u četvrtak u 19 sati, ispred Predsedništva u Beogradu, održati protesti.

„Sad vidim da je bilo nekih incidenata i da Vam je neko iz Službe rekao pogrešnu stvar“, napisao je Dačić na šta mu je Manojlovič napisao „da ne vidi svrhu nakon incidenta kada je napadnuta studentkinaj od 22 godine, a da ni policija ni obezbeđenje nisu reagovali“.

„Mi ćemo na ulicu od četvrtka u 19h. Tražimo da donesete moratorijum od minimum 20 godina na bor i litijum i da Vlada ukine prostorni plan. To su jedini uslovi“, odgovorio je Savo Manojlović Ivici Dačiću.

Pored fotografija prepiske sa predsednikom Skupštine Srbije aktivista organizacije Kreni – promeni napisao je:

„Odbio sam da se čujem Ivicom Dačićem nakon incidenta.

On je za Nova.rs povodom ovoga rekao da će se sastanak sa koordinatorima održati večeras, a da će se konačna odluka znati najkasnije sutra u prepodnevnim časovima. Naglasio je da je svakako naredni korak protest u četvtak u 19h.

Podsetimo, predstavnici Kreni – promeni uputili su juče zahtev za hitnu verifikaciju narodne inicijative kako bi počeli sa prikupljanjem potpisa za zabranu iskopavanja litijuma i bora, i kako bi Skupština o tome mogla da odluči.

U saopštenju Manojlović je poručio predstavnicima vlasti da do 20. januara ukinu Prostorni plan “Jadar” i zakonom uvedu moratorijum na litijum i bor, a ukoliko to ne urade da će njegova organizacija insistirati da putem narodne inicijative predloži zakon.

Aktivisti “Kreni-promeni” napadnuti ispred Skupštine, Savo Manojlović zove na protest (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

112 Shares
112 Shares
Share via
Copy link