Magazin Poznati

Srpska glumica se udala za 11 godina mlađeg monaha, rodila mu sina, pa se razvela

ivana-zigon
Foto: Printscreen/Televizija srpske dijaspore

Glumica Jelena Žigon jedna je od najlepših i najtalentovanijih srpskih glumica. Osim njenih profesionalnih uspeha, veliku pažnju javnosti izaziva i njen privatni život.

Ćerka reditelja Steve Žigona i glumice Jelene Žigon, potpuno se povukla iz javnog života, pa se danas o njoj malo toga zna.

Ipak, ono što je posebno bilo zanimljivo javnosti jeste ljubavni život Ivane Žigon koji je poput filma, piše Nova.

Ivana Žigon se na Vidovdan 2006. godine udala za 11 godina mlađeg bivšeg monaha Grigorija Brkovića, koji je zbog nje tada napustio monaški život.

Venčanje je održano na šestomesečni pomen Ivaninom ocu Stevi Žigonu, a glumica i njen suprug Grigorije u julu su dobili sina Stevu.

Međutim, njihov brak ipak nije opstao, te su se razveli 2011. godine, ali je umetnica to čak tri godine krila od javnosti.

Nakon kraha ljubavi sa nekadašnjim monahom i razvoda braka, Ivana je sa sinom otišla da živi u Aranđelovac na nekoliko meseci, kako bi lakše prebrodila ovu životnu fazu i smrt svoje majke Jelene, za koju je bila veoma vezana.

Međutim, nakon teškog životnog perioda usledio je obrt u njenom životu, pa je glumica u januaru 2016. potvrdila da su ona i Grigorije ponovo zajedno i da su ljubavi dali novu šansu.

Ivana je nedavno govorila o tome kako je ljudi doživljavaju.

– O meni je, recimo, fama da sam ja neka srednjoevekovna pojava i smeta im što sam nekako uvek van vinkla. Nema me, ja to priznajem, tamo gde je banalna sadašnjost.

Meni nije bilo interesantno ono što je na površini, zanimala me je istina. Pravila sam svoje predstave kao velike avanture.

Moje premijere su nekad bile daleko od očiju premijerskog beogradskog sveta dvojke, čak i kad su bile u prepunom Sava centru. Ali taj svet po meni kao da i nema da ponudi ništa novo – ispričala je jednom prilikom Ivana Žigon za „Blic“.

Govorili su da je lepša od Sofije Loren, Jelena Žigon je pred kraj života doživela traumu od koje se nije oporavila

18 Shares
Share via
Copy link