Magazin Poznati

Šuškalo se da je bila sa Arkanom, tvrdila je da neće pevati u Srbiji, pa pogazila reč, evo kako danas izgleda Doris Dragović

doris-dragovic
Foto: Printscreen/YouTube/ Eurovision GOLD

Pevačica Doris Dragović rođena je kao Dorotea, ali je nadimak Doris dobila u detinjstvu i on je kasnije postao njeno umetničko ime.

Sa ozbiljnijom karijerom započela je 1983. godine, kada je pevala sa grupom „More“.

Predstavljala je Jugoslaviju na Evroviziji 1986. godine sa numerom „Željo moja“ i osvojila je 11. mesto.

O njenom privatnom životu malo se zna, jer nikada nije želela javno da govori o svojoj privatnosti. U braku je s Mariom Budimirom, a upoznali su se 1989. godine, da bi se godinu dana kasnije venčali u Splitu, prenosi Nova.

Pevačica i vaterpolista imaju sina Bornu, a Doris je više puta u intervjuima isticala kako joj je suprug najveća podrška.

– Moj je suprug moj vetar u leđa. Uvek mi je savetnik, ima jedinstvenu intuiciju i ogromnu ljubav. On je autoritet u mom životu upravo zato što mi poklanja, osim beskrajne ljubavi, prijateljstvo, savet i snagu. Verujem da su upravo to čarobni sastojci svakog braka koji traje – rekla je Doris jednom prilikom.

Pričalo se i da je Doris bila velika ljubav Željka Ražnatovića Arkana.

arkan
Foto arhiv: TASR/AP

Njihova romansa je započeta krajem osamdesetih godina, dok je komandant Srpske dobrovoljačke garde bio u braku sa Natalijom.

– Doris i Arkana sam upoznao, i to na njegov zahtev. Njemu se baš sviđala. Ni ona nije bila imuna. Morao je Željko da se sakriva jer je bio u braku sa Natalijom – rekao je jednom prilikom Nebojša Tubić Žabac.

Sve kontakte Doris i Željko su prekinuli kada je on 1990. uhapšen u Dvoru na Uni, a Hrvatska proglasila nezavisnost.

Doris je nakon rata godinama govorila da nikada neće doći u Srbiju i da ne želi da nastupa u našoj zemlji.

Međutim, 2014. godine je ipak zakazala i održala koncert u beogradskoj Areni, ali odziv nije bio velik, a ona je tokom koncerta zaplakala i napustila binu, pa se vratila i otpevala još nekoliko pesama.

Doris su povezivali i sa pevačem Zdravkom Čolićem u čijem spotu za pesmu „Ti možeš sve, al jedno ne“ se pojavila.

– To je bio šou ‘Ti si mi u krvi’, koji smo snimali u Deliblatskoj peščari i Novom Sadu. Nedavno smo se sreli na zagrebačkoj televiziji, a Doris mi je u šali rekla: ‘Ja sam Ruška, sećaš se?’ Naime, bila je Ruška u istoimenom spotu. Tada je pevala u splitskoj grupi ‘More’. Bila je vrlo zgodna, malo smo očijukali, bilo mi je slatko. Žao mi je što je većina tog materijala izgubljena – rekao je legendarni pevač svojevremeno za “Večernje novosti”.

Arkan mi je poručio da dođem i radim Ceci ploču, dao mi sobu u hotelu“Jugoslavija“ na 6 meseci

65 Shares
Share via
Copy link