Magazin

Premijer Italije obećava deci: Deda Mraz će nositi masku i moći će da putuje širom sveta

Deda Mraz će nositi masku i moći će da putuje širom sveta s potvrdom o kretanju, napisao je italijanski premijer Đuzepe Konte na društvenoj mreži Fejsbuk u poruci deci zabrinutoj kako će se ove godine proslavljati Božić.

“Deda Mraz mi je garantovao da već ima potvrdu o međunarodnom putovanju. Može svuda da putuje i da deli poklone svoj deci u svetu”, napisao je Konte odgovarajući na pitanje jednog petogodišnjeg Tomaza koji je napisao pismo u kojem traži da “Babbo Natale” ne bude u karantinu.

Konte je dalje napisao da mu je Deda Mraz rekao da stalno koristi masku i da drži fizičko odstojanje kako bi zaštitio sebe i osobe sa kojim se sreće.

Italijanski premijer je pozvao malog dečaka da ispod jelke pored toplog mleka i biskvita, stavi i bocu gela za dezinfekciju.

“Još treba da kažem da u tvom pismu Deda Mrazu nema potrebe da kažeš da si bio dobar jer sam mu to ja već rekao. Saznao sam i da od Deda Mraza želiš da tražiš da otera koronavirus. Ne zaboravi da od njega tražiš i drugi poklon”, naveo je Konte.

Italija, koja je u prvom talasu koronavirusa bila najviše pogođena u Evropi, već nekoliko nedelja se suočava s jakim drugim talasom epidemije, a nedavno je prešla prag od milion zaraženih.

U toj zemlji su uvedene ograničavajuće mere, ali lekari i političari traže energičnije mere, čak i karantin, piše N1.

Pretvarajući se da je Deda Mraz, Mark Tven je svojoj 3-godišnjoj ćerki napisao najlepše novogodišnje pismo ikada

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

12 Shares
Share via
Copy link