Koronavirus Svet

Ovo je fotografija čistog očaja: Devojka u momentu kada je saznala da 3. put zbog pandemije zatvara restoran

Fotografija sklupčane dvadesetdvogodišnje vlasnice restorana koja sedi sklupčana na podu obišla je svet. Mlada italijanka je ovako reagovala kada je saznala da po treći put mora da zatvori lokal.

Italija se prva suočila sa stravičnim posledicama pandemije Korona virusa. Prošle godine smo bili svedoci velikog broja obolelih u Italiji i strogih mera sa kojima su se suoćili stanovnici ove zemlje.

Godinu dana nakon početka pandemije, Italija je ponovo zaključana. Ova mera je jako pogodila poslovni sektor zemlje a posebno ugostitelje. Ponovno zatvaranje objekata dovelo je do novih otkaza.

Žena na fotogorafiji je Kamila Moci, vlasnica restorana nedaleko od Rima. Vest da je regija u kojoj živi i posluje ova mlada italijanka, ponovo u crvenoj zoni dovela je do suza.

„Bio je to trenutak očaja. Dok smo bili u žutoj zoni nismo imali nikakvih rezervacija, a zatim su počele kružiti glasine da će se naša regija uskoro svrstati u crvenu zonu. Morala sam sabrati misli i skupiti snagu da se suočim s tim trenutkom.

Nisam očekivala da će fotografija postati viralna, ali sretna sam zbog toga što želim da naš glas čuju oni koji nam u ovom trenutku ne pomažu da otvorimo kad to bude moguće” rekla je Kamila komentarišući odluku koja je doneta preko noći bez vremena da se ugostitelji pripreme za istu.

„Ja sam pozitivna i optimistična osoba, smatram se snažnom i sposobnom da reagujem na poteškoće, još uvek verujem u to.

Ovo je moja poruka za sve ugostitelje poput mene koji osećaju nedostatak poverenja u budućnost.

Moramo se odupreti i ne prepustiti se očaju. Ako se ne budemo borili, biće to katastrofa za nas (ugostitelje) i celo društvo”.

Izvor: NovaS

Korona virus: U Srbiji tokom vikenda na snazi nove mere, Italija prva zemlja koja je blokirala izvoz vakcina van granica EU

Julija Vojinović

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Sasvim istinit prikaz situacije, svako ko je privatnik je koronu pored gubitka dragih osoba i prijatelja naleteo i na talas nemoci. Ostaje samo nada da se ova situacija popravi i da sve ponovo procveta.

generic vignette (DESK luftika.rs)
162 Shares
162 Shares
Share via
Copy link