Magazin

2 bake isterane iz Udruženja penzionera jer nisu htele da tapšu Vučiću

busije-vucic
Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Penzioneri iz Grocke 4. avgusta trebalo je da otputuju u banju Vrdnik na izlet, ali tokom puta organizator je promenio destinaciju i autobus preusmerio u Busije. U Busijama je govorio Vučić povodom obeležavanja Oluje i trebala mu je podrška tapšača.

Prema onome što su čuli u udruženjima penzionera, predviđeno je da svrate na ručak, a onda produže put u banju Vrdnik. Međutim, penzioneri su s ručka odvezeni u Busije, a to im je saopšteno, prema njihovim rečima, tek kada su stigli.

Priča o penzionerima iz Grocke, koji su na prevaru umesto u Banju Vrdnik odvedeni u Busije na obeležavanje Dana sećanja na stradale i izbegle Srbe 4. avgusta, ima svoj nastavak. Naime, dve penzionerke, Dobrinka Matorčević i Dobrila Ilić, izbačene su iz Udruženja penzionera Pudaraca zbog nedoličnog ponašanja, odnosno vređanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saznaje Danas.

Na skupštini penzionera održanoj pre desetak dana, gotovo jednoglasno su izbačene obe bake, koje nisu ni obaveštene o tome. Za njihovo izbacivanje glasalo je 30 članova Udruženja, a samo jedna članica je bila protiv, i to njihova prijateljica koja ih je i obavestila o odluci o izbacivanju. Za sve je, po snimku koji smo čuli od jednog penzionera, kriv Perica Matorčević, koji je opsovao Vučića, ne želeći da ide u Busije i sluša njegov govor. Penzionerke su ispale kolateralna šteta, jer je jedna njegova supruga a druga prijateljica. Pritom Perica i nije član ovog udruženja, već Udruženja penzionera iz Umčara.

Penzioner Dobrica Glišić obrazložio je odluku o izbacivanju članica time što su osramotile udruženje, državu i predsednika Vučića.

„Da tačno je, odbor je izbacio one dve članice koje su davale izjave za medije povodom odvođenja u Busije. Bio je pritisak tu i od Opštine Grocke i naneta je jako velika šteta celoj državi, partiji i Vučiću. Po statutu udruženja, izbačene članice biće obaveštene naknadno. Dolazili su ljudi iz opštine Grocka, a informacija je došla i do Glišića (predsednika IO SNS-a), stiglo je i do Vučića sve. Ispali smo najgori u Srbiji, obrukali smo se samo tako. Sutra mogu da dođu izbačene članice i da zatraže zapisnik sa sednice u kojima se navode razlozi za njihovo izbacivanje iz udruženja“, naveo je Dobrica Glišić.

Podsećamo, Ljiljana Živković, predsednica udruženja penzionera iz Pudaraca, nakon što su mediji objavili da su penzioneri iz ovog mesta umesto u Banju Vrdnik završili u Busijama, 4. avgusta ove godine je izjavila.

„Ja sam okoreli naprednjak i zadnju kap krvi ću da dam za Aleksandra Vučića. Na njegovoj sam strani i glasaću za njega dok sam živa. I sve što treba radiću za njega i za njegovu stranku. Izjavite ovo i Bogu i ljudima. Ja sam ta pa ta i ne krijem se ni od koga i nemojte više da me uznemiravate. Ti koji su otišli iz Busija, neće se više uhvatiti za bravu od autobusa. Lepo im je dok jedu i piju na Vučićev račun, a neće da idu u Busije. Sramota“.

Izvor: Danas

Upali smo u viber grupu gde se za 1.500 regrutuju penzioneri za Vučićeve skupove

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

278 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
278 Shares
Copy link