hronika Srbija

Čobanin za kog su mislili da je obezglavljen kod Zrenjanina: Ljudi, nisam mrtav

Vikendica kod Zrenjanina (1)
Vikendica kod Zrenjanina gde je pronađena lobanja, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zločin koji je juče otkriven na jednoj vikendici kod Zrenjanina još uvek zabrinjava građane u gradu na Begeju.

Naime, u na seoskom domaćinstvu, vikendici, nedaleko od tog grada je pronađeno obezglavljeno telo. Ono je otkriveno tako što su psi lutalice kod komšije doneli ljudsku lobanju.

Meštani su mislili da je reč o čobanu Ivanu koji čuva stoku na obližnjem salašu.

Međutim, kada je ekipa novinara izašla na lice mesta zatekla je Ivana živog i zdravog koji je rekao: „Upravo sam od vas saznao da sam mrtav!“

„Ja zorom isteram stoku na ispašu i vraćam se predveče. Eto sad sam sreo vas i čujem da sam mrtav“, rekao je Ivan kroz smeh ipak ističući da mesta za smeh nema jer je pronađeno obezglavljeno telo stotinak metara od salaša na kome on boravi, piše „Blic„.

Izjavio je i da nije čuo da je dolazila policija niti da je bilo kakvo telo pronađeno jer se sve dešavalo dok je sa stokom bio u polju.

„Eto od vas čujem da je pronađeno obezglavljeno telo u fazi raspadanja. Užas. Znači da je to telo bilo tu pored nas već izvesno vreme. Stvarno ne znam ko bi to mogao biti. Niko iz policije nije danas dolazio da me išta pita ali su se zato pre izvesnog vremena raspitivali za jednog nestalog čoveka. Možda je to on. Ko će ga znati? Nadam se da će se uskoro ta misterija razrešiti“, ispričao je Ivan.

Iz izvora u policiji dobijena je nezvaničnu informaciju da nadležni „češljaju“ spiskove nestalih osoba sa teritorije Policijske uprave Zrenjanin i obližnjih mesta i nadaju se da će nakon izveštaja sa obdukcije tela imati više informacija.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, nadležni su zaključili da je reč o muškoj osobi srednjeg doba po odeći u kojoj je pronađeno telo ali ni to sa sigurnošću ne mogu da tvrde zato što je telo bilo u takvoj fazi raspadanja da se pretpostavlja da je tu bilo barem par nedelja.

Podsetimo, telo je juče oko podneva pronašla policija nakon dojave vlasnika obližnjeg imanja da su psi lutalice ispred njegove kapije doneli ljudsku lobanju. On ih je oterao i odmah obavestio policiju koja je u obližnjem šipražju šumarka pronašla obezglavljeno telo.

Izvor: Nova

Bizarna smrt turiste u Hrvatskoj, zaboravio da povuče ručnu pa autom upao u more s 4 metra visine

60 Shares
Share via
Copy link