Magazin Putovanja

Demanti: Vlada Islanda NE nudi 10.000 dolara ako oženite Islanđanku

Demant: Portal Istinomer je ovu vest ocenio kao netačnu. Iako je u samom uvodu ovog teksta stajalo da je reč o lažnoj vesti, koja je u međuvremenu postala virala, pojedini delovi i konstatacije u tekstu mogu čitaoce navesti na dezinformaciju. Originalan tekst pročitajte u nastavku, a naš demanti glasi: Muška populacija u ovoj nordijskoj zemlji nije u protekloj deceniji zaostajala za ženskom, niti je islandska vlada u bilo kom momentu nudila novčanu nagradu muškarcima koji ožene državljanku te zemlje.

Island, mala zemlja sa severa Starog kontinenta, poznata po svojim vulkanima i divljoj prirodi, odlučila je da još jednom dospe u centar pažnje svetskih medija. Ovaj put u pitanju je bila lažna vest koja je postala toliko viralna, da je Vlada Islanda morala da izda zvanično saopštenje i negira navode.

Naime, lažna vest je glasila da vlada Islanda planira da poveća svoju populaciju koja je poslednjih godina u konstantnom padu. Da problem bude još veći, ženska populacija je stalno u porastu, te se iz godine u godinu povećava broj žena koje nisu u prilici da nađu muškarca.

Islandska vlada je stoga odlučila da na vrlo interesantan način pokuša rešiti ovaj problem. Odlučili su da početkom sledeće godine poklone 10.000 dolara svima onima koji su spremni da ožene ženu s Islanda, pišu riopricesputovanja.

Tako da muškarci, ukoliko možete podneti malo veću hladnoću, možda je Island pravo mesto za Vas…

Island sve religije proglasio mentalnim poremećajima, a Bibliju štampa s upozorenjem

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentara

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
4.9K Shares
4.9K Shares
Share via
Copy link